Съвет 1: Породи котки: Scottish Straight

Съвет 1: Породи котки: Scottish StraightШотландски котки с прави уши, или шотландскиредовете са подобни на британските, а на първо място те са регистрирани като британски късокосмести, но след това те се считат за отделна порода. Тогава се появи тяхното съвременно име.

Котки от порода: Scottish Straight

вид

Шотландските pryamouhie котки са по-лъскави и по-лекиБританците имат по-широко тяло. Средностатистическите жени от Шотландия правят тегло 3-4 кг, мъжете - 4-5 кг. Лапите са кръгли, със средна дължина. Главата на шотландците е кръгла, гладко преминава в късата врата. Брадичката е силна, челюстите са силни. Носът на представителите на тази порода е кратък, чист, очите са големи, изразителни, кръгла форма. Цвят на очите - жълт, кехлибарен, жълто-зелен. Ушите са средно големи, леко закръглени.

Вълна и цвят

Шотландска права къса коса, на пипанемека и копринена. Цветът може да бъде почти всичко. Чести са монохромни (бели, сини, черни), костенурки, райета, маси и много други. Много красиви мраморни цветове от всякакъв цвят.

характер

Котките на шотландската прави порода са добри,балансиран, силно привързан към собственика и къщата, промяната на ситуацията не е много добра. Котетата от тази порода са игриви, лесно привикнали към таблата и котенцата, така че по правило не се появяват специални проблеми с тях.

плетиво

Шотландските права са просто необходими при плетенеScottish Folds (Scottish Folds), защото две гънки могат да имат котенца с костни аномалии. Ето защо, котка с права кола е вдигната на сгънат мъжки, а гънката е бодлива. Тогава потомството ще бъде силно и здраво.


Съвет 2: Каква порода коте от рекламата "Whiskas"Промоционалните клипове на фуста "Вискас" са придобили любовдори и сред хора, които нямат особени чувства за членовете на семейството на котките. Компанията е избрала да заснеме едно от най-очарователните котенца в света. Името е Scottish Straight. Това е порода от прав шотландски котки, което е почти като "анимационен" външен вид и добродушен характер.

Какъв вид порода коте от рекламата "Whiskas"Порода Стандарт

За да създадете реклами, производителиФуражите на Whiskas избраха представители на породата "Scottish Straight". Това е порода от котки от Шотландия, разпределени съвсем наскоро. До 2005 г. са били регистрирани като британски породи, но това създава объркване. Днес шотландски Прав е един от най-популярните и търсени porod.Vneshne тези котки наистина приличат на англичаните, но те имат редица отличителни черти: закръглена муцуна, дълга заострена опашка е гъвкави, малки тесни изправени уши. Scottish Strights имат мускулесто грациозно тяло и не много дълги силни крайници с плътно притиснати пръсти. Мъжете по правило са много по-големи от женските: възрастната котка тежи средно 4 кг, а котката - 3-3,5 кг. Главата е закръглена от изпъкнало чело и кръгли бузи. Профилът е прав, задната част на носа е леко вдлъбната. Брадичката не изпъква много, но шията е къса. Всичко Scotty със сигурност има големи, изразителни, широко очертани очи. Цветът може да е различен в зависимост от цвета на козината. Вълната е плюшена на допир, има тънка двойна текстура.
Някои от характеристиките, които британците считат за добродетели, Scottish Straight са недостатъци като: плоско чело или забележимо спиране на носа

характер

Шотландските проливи, както всички шотландскикотки, много приятно и спокойно. Те са балансирани и прикрепени към къщата и собствениците. Котетата от тази порода са игриви, но в същото време послушни, те често са свикнали с таблата и с подходящо възпитание не причиняват никакви проблеми.
Препоръчително е да се отлъчи коте от майката на два и половина месеца
Шотландските пясъчни котки са интелигентни и непритеснени от поглъщането: те могат да хвърлят гласа си в много редки случаи, например, ако забравят да се хранят. Те се справят идеално с други животни и са приятели с малки деца, бързо се свикват с непознати обкръжения, са добре ориентирани на нови места и не са нервни по време на коте шоу и изложби. Природата е дала на шотландските проливи остър ум и разбирам, но те са напълно чужди на агресията - това са само домашни декоративни котки. Освен това те са изключително чисти. Ако получите две такива котки, те редовно внимателно ще се оближат помежду си. И накрая, заслужава да се отбележи една уникална черта на шотландците, как да си почивате в необичайни поза. Интернет е изпълнен със забавни видеоклипове с тези очарователни домашни любимци, сънливи на гърбовете си или в лотосова поза.