Съвет 1: Подраснете собствените си ръце

Съвет 1: Подраснете собствените си ръцеПреди да купите коте, трябва да купитеняколко неща, например една табла, дори и да свикнеш с домашния си любимец до тоалетната и да се надраскаш, за да не се разкъсва мебелите ти и мебелите на вратата. Тавите са евтини, но е препоръчително да направите драскотина със собствените си ръце, ползата не е толкова сложен процес. Да, и да спестите пари достоен размер. Има котенца от различен тип, обаче вертикалът се счита за един от най-популярните.

Дърпане със собствените си ръце


Ще ви трябва
  • - две дървени плочи,
  • - пластмасова тръба с диаметър 10-15 см,
  • - дебело дебело въже,
  • - Мебелни ъгли,
  • - килим или друго подобно покритие,
  • - чук и нокти (или строителна машинка със скоби),
  • - отвертка и винтове,
  • - нетоксично лепило.
инструкция

1


Опаковайте дъските от 40x40 см с мокет иПрикрепете ги към тях с помощта на пирони или скоби за строителни скоби. Едната от дъските ще бъде основата за надраскване, а втората - за короната на творението ви. Размерите на табелите могат да бъдат различни, в зависимост от размера на вашия домашен любимец.

2


Вземете тръбата и я увийте с плътно, широко въже, завъртете я около завоя, като използвате лепило за вярност. Опитайте се да запазите въжето, което плътно приляга на търна към намотката и към самата тръба.

3


Когато избирате лепило, не забравяйте, че не трябва да бъдетоксични и имат остър мирис. Обонянието при котки е много по-силен, разработена от хората, така че дори един много атрактивен външен вид на вашия домашен любимец надраскване мнения не може да го обичат заради миризмата на лепило.

4


Прикрепете тръбата към основата и върха на бъдещетоВинтовете могат да се използват с винтове и ъгли на мебелите. Инсталирайте завършен чесане пост трябва да бъде в близост до мястото, където вашия домашен любимец обича да точат нокти. Ако животното не иска да се преквалифицират и не докосвайте котенца, опитайте се да отида до трик - леко го намажете с тинктура от валериан листа или разтриване коча билка.

5


Когато вашият домашен любимец свикне с надраскване, забравяйки за гърба на дивана или на вратата, можете да го преместите на друго място.
Съвет 2: Изберете котка нулата за коткаВеднага щом котенцето се появи в къщата, веднагаима въпрос за закупуване на аксесоари за него. Най-важните са подложката и подложката за надраскване. За последното - инструмент за важна котка, трябва да бъде обсъден по-подробно. Шиващите нокти са естествен инстинкт, който не може да донесе нищо. И това означава, че трябва да хармонизирате живота си заедно и да купите домашен любимец за домашен любимец.

Изберете котка, която се надраска
инструкция

1


Котените са от различни форми, видове иразмери. Най-популярните и използвани са стена или ъгъл. Прилича на обикновена удължена дъска, покрита със сизал или килим. Ъгълът се различава от самотен, защото се състои от две еднакви половини, закрепени с еластична материя. Той е прикрепен към ъгъла на стената, като по този начин го затваря от ноктите.

2


Точките за надраскване са обемисти - под формата на къщи илиигрални зони. В допълнение към тях можете да срещнете различни шумолещи или дрънкащи елементи, лъкове на въжета, тунели и легла. Самите котодьори са в такива комплекси под формата на колони, около които се навива сизално въже. Когато купувате, смятайте, че вашето коте ще расте, а височината на колоната трябва да е достатъчна за растежа му. По-малко популярни са подовите настилки. Те се продават под формата на плосък или вълнообразен килим.

3


Повечето нокти са изработени от сизал илипокритие на килими. Килимните вили са меки, но бързо не работят. По-точно котката бързо ще я съблече. Но цената на килима "острие" е по-приемлива.

4


Сезалният нокът е по-трайни. Това ще трае много по-дълго от килима. Въпреки това, цените на sisal kogtedders са твърде високи. Между другото, сизалното въже може да се намери в много строителни магазини. Тази находка ще ви спести пари, ако имате нужда от нова драскотина. След като старата "острие" не е наред, лесно можете да промените капака върху нея. Ако котката ви все още няма драскотини, тогава можете да го направите сами.
Съвет 3: Как да направите страхотна игра kotokompleks собствени ръцеДомашен любимец носи радост и отнемастрес след тежки работни дни. До любимата ви котка също получи положителна такса и може да прекарва време с удоволствие, можете да направите за нея страхотна игра kotokompleks.

Игрален комплекс за котки със собствени ръцеЕдна котка е животно, което е игриво и любопитно. Обича да учи нови предмети, да се катери на шкафове и рафтове. За домашния любимец не разваляте нещата и не хвърляте редки сувенири на пода, можете да изградите истински комплекс за него, където той ще направи всичко по всяко време. Днес много магазини за домашни любимци предлагат подобни продукти, но те са доста скъпи и рядко са много разнообразни.

Материали за оборудването на комплекса

След като се занимава с изграждането на игрален комплекснезависимо, собствениците получават истинско удоволствие от създаването на приказен обект. И можете да го снабди с най-необичайни lazami, играчки, острилка, с една дума, всички онези, от които у дома любимата ще бъде във възторг. За да осъществите съня на котката, имате нужда от определен набор от ръчни инструменти. На първо място, това отвертка, мозайката, скоби за мебелната. Изборът на материали, които не е от решаващо значение, пасват на най-прост и чести: Плочи, водопроводни PVC тръба, останки от бордовете на различни размери, шперплат, дървени греди, винтове, ъгли за закрепване. Нуждаете се от филц, мокет, оставащи в кофите за боклук присадки на меките тъкани, както и пълнеж от полиестер и пяна. Wrap тръби могат провинция Хесен, въже специален вид манилски коноп, сезал и юта изтривалки. Важно е да не забравяте да си купите лепило или обикновен лепило и двустранна самозалепваща лента.

Алтернативни опции

За да намалите времето за изграждане на игралния комплекс, можетевземете дървена или метална многоетажна цветна стойка, която на височина може да достигне три метра и да има около една до две дузина клона. Затегнете всички елементи с килим, закрепете материала с лепило и скоба. Използвайте ъгли и разделители, закрепете здраво конструкцията в пода и стената. Ако комплексът е висок, можете допълнително да го прикрепите към тавана. Ако детската площадка за котка е по-висока от 1,5 метра, трябва да се погрижите разстоянието между етажите да не е повече от 10-15 сантиметра. Котката е много добра при изкачването на високи обекти, но не винаги е възможно да се измъкнем от тях. На меките и удобни рафтове тя лесно стига до пода. По-оригиналната опция е да се използват вместо PVC тръби и други елементи дървен стълб. Всеки сайт може да бъде преобразуван в люлка, подложка за драскотини и оборудвана с интерактивни играчки.