Породи котки: персийски

Породи котки: персийскиОтличителна черта на котки от персийска породае нокът. В този случай се различават два вида персийски: екстремни и класически. Първата се отглежда главно в Щатите, носът на такива котки е малък и се преобръща. При представители от втори тип носът е по-дълъг, а котките от класически тип се отглеждат в Европа.

Породи котки: персийски

В началото на 70-те години в САЩдетски градини, където отглеждат персийски котки, поради което тази порода не се е променило към по-добро. В Европа, които се продават много пухкав Murok развъждане с увреждания, както и да се гарантира, че съответните стандарти на породата, за да донесе една котка без здравословни проблеми, европейците са взели години. В Съветския съюз персийските котки са образувани 1980 дипломати и персите са били тогава рядкост. В началото на 1990 представители на породата започва да се разпространява в цялата страна, но все още са скъпи.

вид

Персийските котки имат скучно тяло от средаразмери, мощен гръден кош, масивни рамене. Персите тежат до 7 килограма. Краката им са къси и мускулести, между пръстите има косми от косми. Опашката е къса и пухкава, закръглена на върха. Главата на персийските котки е кръгла, черепът е широк, челото е изпъкнало, бузите са изпъкнали, челюстите са широки и достатъчно мощни. Носът е широк, нос, голям кръгли очи, широко поставен. Цветът на персите е оранжев, меден, зелен или син.

Вълна и цвят

Вълна от представители на персийска породадълъг, дебел, вълнен тънък, има подкосъм. На врата, гърдите и раменете си величествена яка. Цветът на персите може да бъде почти всичко - има повече от сто сянки. Основният недостатък на такова дълбоко палто е, че непрекъснато трябва да го гребете. След измиване на домашния любимец трябва да се изсуши със сешоар, защото персийската вълна изсъхва много дълго.

характер

Персийците са котки, които не могат да живеят извън къщата. Те са привързани, надеждни, предпочитат да избират свой собствен господар, на когото са силно привързани. Персите са спокойни, почти не мизерни, ако имат нужда да поискат нещо, те ще седят до собственика и ще гледат директно в лицето му. Децата не се страхуват от персийските котки. Те изглеждат тромави, но всъщност персите са доста мобилни, макар да искат да лежат дълго време на дивана.