Причини за копривна депресия и борбата срещу нея

Причини за копривна депресия и борбата срещу неяНе всеки знае, че такова състояние като депресия, изпреварва не само хората, но и животните. По-специално, котките са податливи на депресивни състояния.

Причини за копривна депресия и борбата срещу нея

Една котка е домашно животно. Независимо от това, не е лесно за нея да съществува в условия на плен, защото една котка също е животно, обитаващо свободата. Животните, които са лишени от воля, са подложени на депресия много по-често от братята им като цяло.

В края на краищата, една котка, която живее в свободен живот, богатасвобода и развлечения, ходене по улицата и не познава депресиите. В природата ловът на животни защитава територията си от врагове. Пълният богат живот не допринася за влошаване на настроението.

Липсата на свобода е основната причина за депресиятадомашни котки. Самотно животно, принудено да прекарва по-голямата част от деня в очакване на господаря, не може да бъде весело и радостно. Друга често срещана причина за депресията на котки е внезапна промяна в реда на живот на собственика. Това включва и смяна на жилища, когато котката трябва да свикне с новата ситуация.

Депресията може да бъде определена от състоянието на котката,когато стане бавен, неактивен. В този случай собственикът може да помогне на домашния любимец, като отделя малко повече внимание от обикновено. В края на краищата, често единственото забавление за домашен любимец е движещите се крака на собственика.

Котките са много привързани, защото, ако мислите, чекотката ви е депресирана, говорете по-често с нея. Котките напълно разбират интонацията, с която се обръщат към тях. Понякога ветеринарните лекари съветват, че животните получават същите медикаменти, каквито се предписват на хора, страдащи от депресия. Но все пак най-важното нещо за домашен любимец е вниманието и грижите.