Породи котки: руски син

Породи котки: руски синПроизходът на руската синя котка еи не е известно. Но историята е известна, че котки от тази порода са донесени от Архангелск във Великобритания от моряци - тогава тези котки са наречени Архангелски. Модерното име - руското синьо - се появява през 1939 г. във Великобритания. Смята се, че отглеждането на котки от тази порода е било заето от самата Катрин II, но това не е исторически факт, а по-скоро легенда.

Породи котки: руски син

вид

Тялото на руските сини коткиразмери, грациозни и доста мускулести. Шията е дълга, тънка, тялото като цяло е хармонично. Главата има формата на клин, къси подложки с мустаци на муцуната, ясно очертани и изпъкнали напред. Ушите са големи, имат остра форма. Нос със средна дължина, права, очи с бадемовидна форма, също кръгла. Те са широко разпространени, имат яркозелен цвят.

Лапите от тази порода са дълги. Според британския стандарт, четките са овални, подложките са сини, според американския стандарт - четките са кръгли, а подложките са розови. Опашката е дълга, дебела в основата и се стеснява към върха.

Вълна и цвят

Котките породи руска син къса вълна,гъста и дебела, мека, кадифена и леко пружинираща. Цветна синя униформа. Котените могат да покажат щура, но в крайна сметка те изчезват, но ако възрастната котка има петна или ивици, заради цвета, който не може да се нарече еднородна, това са очевидни недостатъци. Върховете на външната коса са сребриста, което придава на вълната блестящ сребрист оттенък.

характер

Руското синьо е спокойно, балансирано. Те са лоялни към своите господари, привързан, общителен. Обичам да играя, организиране на истински лов за бонбони опаковки от бонбони, всички видове прежди и насекоми. Гласът на котките от тази порода е тих, мъркане и едва се чуваше изобщо.