Котки с порода: Maine Coon

Котки с порода: Maine CoonИсторическата родина на Maine Coon котки -Съединени американски щати. Те изнесоха тези котки преди сто години, официално признаха породата през 1976 г., а оттогава мейнските конуси се разпространиха далеч отвъд Америка. Те са издръжливи и големи. В размер Maine Coon е вторият само на savannah - хибрид на африкански serval и домашни котки.

Котки с порода: Maine Coon

вид

Мейнските конуси имат силна мускулна правоъгълна форматялото, имат силни лапи. Средно представителите на тази порода тежат около 10 килограма, но има и особено големи индивиди, които тежат до 15 килограма. Опашката е дълга, по дължина, малко по-малка от дължината на основния багажник на мейнската кука. Муцуната е квадратна, ушите са по-големи, имат пискюли на краищата. Очите кръгли, директно настроени, често имат зелен или златист цвят.

Вълна и цвят

Вълна в Мейн коонс не се намокри, тя не е еднаквав нейната дължина. Главата и раменете на котката са покрити с къса коса, но колкото по-далече от главата, толкова по-дълго става. Има подкосъм - мек, тънък, но в същото време дебел. Представители на тази порода имат следните цветове: шоколад, канела, червен мрамор с червено. Моите кучета не изискват специални грижи, достатъчно е да се грижите за домашния любимец всеки ден.

характер

Мейнските кучета са любезни, добродушни. Те са социални, активни, интелигентни. По този начин котките от тази порода са независими, независими, тихи. Maine монасите се адаптират добре към промяната на околната среда, да се разбира добре с други домашни любимци. Те се нуждаят от голямо пространство, за да отидат там, където харесват, и да хващат мишки. Котките от тази порода са отлични мишки. И те също обичат да гледат на шефовете - например от някой висок рафт или килер.