Съвет 1: Породи котки: Бирман

Съвет 1: Породи котки: БирманБирманова котка или свещена бирма - породакотките с дълги коси цветно-цветна точка, която според легендата идва от Бирма. Не бъркайте живата котка с Бирма, която се отнася до късокосместа котка. Свещеният бирман може да бъде разпознат от необичайния си цвят, който получи името на Бирма за породата. Когато цветът на цвета на козината за свещения бирман се характеризира с наличието на бели "ръкавици" и "чехли" върху лапите.

Породи котки: Бирма

вид

Свещената Бирма е със среден размер, малкаглава, крака с характерни "ръкавици" и "чехли". Теглото на женските от тази порода варира средно между 3,5 и 4 кг, а мъжете достигат 8 кг. При други породи, "ръкавиците" на лапите може да са неравномерни, но това не важи за бирманската котка. Те имат по-равномерен цвят, толкова по-добре.

Вълна и цвят

За дългите коси бирмански котки има самоедин вид цвят - така наречената цветна точка. Има обаче много цветове. Има синьо, лилаво, червено, сметана, шоколад и много други. Между другото, котетата на свята Бирма се раждат абсолютно бели, а по-късно започват да потъмняват.

характер

Представители на бирманската порода са обществени,са любящи. Те също са послушни, нежни, спокойни, интелигентни. Ум, тези котки също очевидно не са лишени. Бирманка дава на собствениците си любов и обич и се нуждаят от реципрочна обич. Гостите се приветстват от тези котки без страх, освен това, дори с любопитство, обикалят наоколо и гледат новодошлите. Свещеният бирма не е прекалено мобилен, предпочита да седне някъде на дивана или на скута на собственика. Въпреки това, ако котката има настроение, тя също може да играе, например, да се движи след шумолене на обвивка върху нишка. Котките от тази порода рядко дават глас, а тяхното поглъщане изглежда по-скоро като гълъб.


Съвет 2: Породи котки: Азия TabbyАзиатското табя, въпреки името си, бешев Европа или по-скоро във Великобритания. Котките от тази порода принадлежат към азиатската късокосмест група. Азиатската порода цветя не е много разпространена в света. Например в Русия котки, принадлежащи към него, са редки. Тази порода се появява в резултат на прекосяването на бирмански котки и персийски чинчили, по-късно първият започва да пресича с абисинците.

Породи котки: Азияособеност

Азиатските маниаци имат силна физика,те имат среден размер, имат мощен закръглен гръден кош, овални лапи, които изглеждат достатъчно грациозни. Опашката на азиатската права, заострена до овалния връх, има средна дължина. Уши големи, широко засадени, леко наклонени напред. Техните външни очертания продължават контурите на горната част на лицевата част на главата на животното. Очите на азиатските маниаци са големи, широко разположени. В горната част на клепача формата е ориентална, а в долната - кръгла. Цветът варира от жълт до кехлибарен.

Вълна и цвят

Котките от азиатска порода са от типакъсокосмрупващ бирмански тип. Тяхната вълна е тънка, блестяща, подкосъмът практически не съществува. Тази порода включва редица сортове с хетерогенно оцветяване. Основните цветове: синьо, лилаво, черно, шоколад, кайсия, карамел, сметана, червено. Допустими стандарти, сребърни цветове и съответните Бирма. Представители на тази порода също се срещат тигрови, костенурки и оцветени цветове.

характер

Типични представители на азиатската породаимат приятелски характер. Те също са доста умни и интелигентни, подвижни, игриви, така че никога няма да има твърде много играчки за тези космати домашни любимци.Съвет 3: Как да изберете котенце от порода ragdoll при покупкаИзглеждаше Рагдол - порода домашни коткиБлагодарение на усилията на известната американска селекционерка Ан Бейкър. Тя съдържа характеристиките на типове бирмански, персийски и ангорски, но за разлика от всички останали котки, се характеризира с изключителна наслада.

Как да изберем котенце от порода ragdoll при покупкаКакво трябва да знаете за породата

Ragdoll (инж. Краля - парцалена кукла) - полу-дълга коса котка порода, отглеждани в 60-те години на миналия век в САЩ. Краля на необикновената си име произлиза от генна мутация, която води до тяхното мускулния тонус се понижава. В резултат на това те са изключително гъвкав и мек на пипане, но контактът с тях трябва да бъде внимателно, за разлика от другите котки, те не са в състояние да се приземи на краката си, а дори и при падане от диван за тях е изпълнен със сериозни наранявания. Благодарение на своите физически характеристики regdolly никога не са агресивни, а напротив - домакините, от които те са изцяло зависими, те са за центъра на вселената, и едва ли може да се намери навсякъде по-благосклонни и лоялни котки. Краля изисква постоянни грижи, но не и капризни, много муден. Те се разбираме добре с други животни и агресия в обръщението си просто си отиде и не се включват в представители draku.Obschatsya на породата с хората предпочитат. Те имат висок интелект, бързо се свикне с тавата и разбира човешка реч.

Как да изберем истински ragdoll

При избора на котенца, ragdoll породите са изключително важнине забравяйте, че те са родени напълно бяла, а само две години ще проявяват истинския цвят на котката. При новородени очите отворени само две седмици, на периода на кърмене също трае доста дълго време, и да вземат децата от котки преждевременно stoit.Ochen често представител на Краля им даде близък роднина - бирмански. Причината за това - като цвят с тъмни маркировка. В същото време, стандартната Краля доста строг: неговите отличителни характеристики, заедно с миролюбив характер е наситени сини широк набор очи, клиновидна муцуна с пухкавите бузи и среден брадичката, закръглени уши (понякога с четки), дълго мускулесто тяло с дълга опашка леко заострен. Въпреки някои набит и мускулест, мускулния тонус на тези котки са винаги понижава. Като цяло, за да се разграничи това Краля, просто го вземат на ruki.Variantov има само три цвята: цвят точки (стандартно), път осигурява (с бели чорапи "", брадичката и гърдите) и колор (колор). Всеки един от цветовете може да бъде един от четирите типа "L & N", синьо, лилаво или шоколад.
Съвет 4: Свещената бирманска котка е въплъщение на елегантност и красотаСвещените бирмани са невероятни животни. Привидни и отдадени, тези котки няма да станат само домашни любимци, а истински четирикраки приятели. И красотата им може да се побере легенди. Да се ​​запознаем с тази прекрасна порода.

Свещената бирманска котка е въплъщение на елегантност и красотаТази порода, според официалната версия,Тя се появява в началото на 20 век чрез кръстосване на персийски и сиамски котки. И трябва да кажа, тя взе най-доброто от родителите си, от "Персите" - дължина кожа, а от "сиамски" - цвят и красиви сини glaza.Okras в бирмански вид. Златистият цвят на тялото се допълва от характерната "маска" на лицето и белите "ръкавици" на краката. Котенцата са родени най-вече доста леки, но тъй като те зрели придобие цвят. Coat Мианмар полу-дълго и копринена. Погрижете се да не е твърде трудно, но не се забравят редовно ресане да се избегнат обърквания. Свещени бирмански котки различават спокоен и сладък нрав. Те могат да бъдат безопасно създаде семейство с деца, тъй като Бирма няма да навредят на децата без причина. Тези животни рядко показват недоволството си. Освен това те се отличават с преданост към своите господари. Ако изведнъж реши да направи къщата повече от домашен любимец, Бирма, няма да бъдат обидени и е вероятно да реагират на новия член на семейството blagosklonno.Itak, ако мислите, че това, което котка порода да изберете, обърнете внимание на свещените Бирма. Тези животни наистина заслужават внимание.