Съвет 1: Породи котки: Бенгал

Съвет 1: Породи котки: БенгалБяха отгледани порода котки Бенгалскапресичане на американска порода късокосмести и миниатюрен леопард. Бенгал започва да се размножава през 1963 г. и официално се регистрира във феминиологичната общност на TICA, те са само две десетилетия по-късно.

Породи котки: Бенгал

вид

Външно, бенгалските котки са като леопардовете - ссъщият цвят, леопардната грация, мощен багажник и диви очи. Теглото на мъжките от Бенгалска порода достига 7 кг, женските - 5 кг. Лапите на тези животни са мощни, тялото е мускулесто и идеално пригодено за лов, така че котката бързо може да ускори скоростта си, както и да се катери на дървета. Опашката на бенгалите е гъста, главата е удължена, на носа са тъмни джанти. Ушите са средно големи, имат широка основа, върховете са леко заоблени.

Вълна и цвят

Бенгалските котки имат къса коса,има подкосъм. При котенца от тази порода естественият цвят се появява до годината, а преди това косата им е украсена с цветни петна с неразличими контури. Тази маскираща особеност на Бенгалия се получи от техните диви предци. Цветът на котките от тази порода е индивидуален, кафяв или черен, върху жълт или светло кафяв фон. Също така има сребристо петна на светъл фон, светлинни петна, очертани от тъмно очертание, и петна от всякакъв цвят на бял фон.

характер

Представители на британска порода - животнисамоуверен, горд, малко таен. Те са независими, не обичат да се подчиняват, уважават един господар. Отглеждането на такива животни трябва да бъде търпеливо, показващо добра воля. Ако има малки деца в семейството, по-добре е да не купувате Бенгал - в края на краищата, това е дори домашна котка, но има див звяр.


Съвет 2: Породи котки с къси косиКъсовете котки са добри в това, че си палтоне изисква специални грижи. Късата вълна не образува бобини, така че не е необходимо да се пени често. Една котка с късо палто трябва да се пени веднъж или два пъти седмично със специален гребен с четки с чести зъби.

European Shorthair catАбисинска котка

Предшественикът на абисинската котка се смята за диваАфриканска котка, която живее на територията на Етиопия. Абисинки е много активен, любопитен и общителен. Те се справят добре с кучетата. Котките от абисинската порода имат добре развита мускулатура.

Бенгалска котка

Тази екзотична котка със зацапващ цвятЛеопардът е резултат от прекосяването на азиатска котка с леопард с национална порода. Този хибрид не бива да се бърка с дивите бенгалски котки, които живеят в тропическите гори.

Британска късокосмест котка

Представители на тази порода са като плюшени играчки, защото имат много дебела и деликатна вълна. Най-често срещаните цветове на британската порода: черно, сиво-синьо, сметана.

Девън Рекс

Отличителна черта на външния вид на Девън Рекс- големи уши и къдрава коса. Котките от тази порода за необичаен вид често се наричат ​​извънземни. Мустаците на Девън Рекс също са изкривени в къдрави къдрици. Devon-reks изключително рядко предизвикват алергии при хора, които са склонни към алергии към животинска коса.

Корниш Рекс

Cornish rex също вълнообразна вълна, тя е мекаи дебели. Навън те напомнят Девонския Рекс, но те също имат някои различия. В cornichi имат по-удължени намордници и тялото има удължени пропорции. Cornish Rex също рядко причинява алергии.

European Shorthair cat

European Shorthair се отнася за породитеот естествен произход. Това означава, че не е хибрид, извлечен изкуствено. Представители на тази порода са отлични мишки и плъхове. Те може да не са твърде опитни, но ако бъдат възпитани и постоянно комуникират с тях, тогава те ще бъдат посветени на господаря и послушните.

Ориенталски котки

Представителите на ориенталската порода имат тънко тяло и рафинирани кости. Те са много приятелски и обичат да комуникират с човек. Имате игриво разположение.

Руска синя котка

За тези котки се характеризира с меко плюшено палто сиво-син цвят. Представителите на тази порода не изискват много внимание на себе си и са напълно самостоятелни. Те също са спокойни и приятелски настроени.

Scottish Fold

Представители на тази порода се отличават с малки иуши, притиснати до главата. Плътният слой се прилепва към тялото, е еластичен и мек на допир. Характерна особеност на породата - ако една котка се интересува от нещо, тогава тя лесно може да стои на задните си крака, за да наблюдава интересни събития. Шотландските котки имат балансиран темперамент, но в ранна възраст са много игриви.

Съвет 3: Коя порода котки е най-скъпаКотките са най-нежни и любезнидомашни любимци. Фенове на тези животни се възхищават на тяхната благодат, гладкост, благодатна походка, както и игривост и смешни навици. Някои от котките стигат до собствениците абсолютно безплатно, а за някои е необходимо да се отделят значителни суми.

Коя порода котки е най-скъпаБенгалска котка

Бенгалската котка е отгледана в САЩ през 1980 г. Тази хибридна порода е резултат от преминаването на домашни и леопардски азиатски котки. Основното му предимство е дебел и луксозен леопард. Възрастен може да достигне тегло от 8 кг. Котките от тази порода са общи, изискват постоянно присъствие на човек. Те се различават от ума, активността и нежността си, въпреки дивите им корени. В нова среда те се адаптират с лекота. Въпреки внушителните размери, бенгалците предпочитат да се изкачат на раменете на собственика. Също така тези грациозни домашни любимци не са противни на водните процедури и дори могат да стигнат до майстора в банята или душ. В зависимост от пола и класа, цената на една бенгалска котка може да варира от 1000 до 4000 долара.

Сафари за котки

Сафари - доста рядка порода котки, ерезултатът от хибридното пресичане на южноамериканската котка Джефри и нормална домашна котка. Първите представители на тази порода бяха оттеглени през 1970 г. По принцип възрастни индивиди достигат тегло от 11 кг. Тази домашна котка комбинира луксозния цвят на котката Джефри и нежната същност на домашната котка. Природата на тези животни е благоразположена и балансирана, те имат невероятна интелигентност и енергия. Цената на котка сафари може да достигне 8000 долара.

Котка на породата Као-мани

Кхао-мани са от тайландски произход идревно родословие. Първото споменаване на тези животни датира от 1350 година. В средновековна Тайланд тези котки могат да принадлежат само на кралски семейства. Те донесоха на собствениците богатство, късмет и дълголетие. Тези животни имат гладка снежна бяла коса, изразителни сини или жълти очи. Цената за тези домашни любимци е $ 10,000 за котенце.

Cat chausi

Chauzy се смята за една от най-редките породи котки. Развъжда се през 1960 г. в САЩ, чрез хибридно пресичане на блатото и абисинската котка. Теглото на възрастен може да достигне 8 кг. Котките от тази порода са тънки, имат дълги крака и къси коси. Те са активни и интелигентни животни, те не обичат самотата. Купете си котешко хаос може да бъде за 8 000-10 000 долара.

Савана - най-скъпата котка

Савана е хибрид на домашна котка иАфрикански сервил. Първият екземпляр от това животно е роден през 1986 година. Това са практически най-големите домашни котки, като теглото им може да достигне 15 кг. Характерна особеност на котките от тази порода са дългите и тънки крака, удълженото тяло, забелязания цвят и високото ниво на интелигентност. Котката на сатаната котка може да струва от 4 до 22 хиляди долара.
Съвет 4: Породи котки: СаванаПородата на савана котки изглежда относителнонаскоро - първото коте, което стана първият представител на най-голямата порода домашни котки в света, се роди през 1986 г. в САЩ, Пенсилвания, от британския селекционер Джуди Франк. Родителите на коте са сиамски котки и мъжки сервил - хищник от семейството на котките. Servala не е избрана случайно - тези животни са сравнително лесни за опити и имат висока интелигентност. Запазването им обаче е доста проблематично. Савана също е запазил цялото достойнство на дивите котки, но те са много по-лесни за привикване към таблата, и като цяло, караницата с тях е много по-малко.

Котки породи: саванавид

Савана има тънко, гъвкаво тяло, дълги лапи,забелязан цвят, като леопард. Вълната е мека, ушите са големи, а очите имат доста екзотична форма. Опашката е пухкава, шията е дълга, растежът на тази порода достига 60 см при холката.

характер

Савана са много мобилни и игриви, наследихаот неговия див предшественик, способността да отиваш далеч и високо, както и любовта към водните процедури. Така че, ако решите да имате такъв домашен любимец, не трябва да имате проблеми с къпането. Савана са интелигентни, любопитни и верни. Много собственици на тези животни отбелязват, че по природа те са по-скоро като кучета, отколкото котки.

Поддържането на кръвта и разходите за котки

Основата за преминаване на савана е домъткотка сиамски, бенгалски, ориенталска порода и египетски Мау. Савана, родена в различни поколения, получава различни обозначения - от F1 до F5. F1 означава, че котето е пряк потомък на serval и домашна котка, съответно F2 е внукът на serval, F3 е правнук и т.н.

Съдържанието на кръвоносната кръв в поколението на Ф1е около 65%, при всяко следващо поколение тази стойност намалява до 5% при F5. По този начин най-скъпите савани са представители на F1 и F2 поколения и тяхната цена варира между 4 и 20 хиляди долара. Що се отнася до F3-F5, те могат да бъдат закупени за 1-4 хиляди долара. Мъжките са по-евтини от женските, тъй като първите четири поколения мъжки не могат да имат потомство и са неподходящи за разплод.


Съвет 5: Как да изберем чистокръвна коткаПридобиването на чистокръвни котки е важно иотговорна стъпка. На колко задълбочен и целеустрен подходът ви при избора на домашен любимец ще зависи от това дали неговият престой в дома ви е радостен и безгрижен или изпълнен с проблеми и разочарования.

Как да изберем чистокръвна котка
инструкция

1


Решете каква цел придобивате коте. Ако планирате че вашият домашен любимец ще участва в търговски изложения или в развъждане, трябва котка шоу клас или порода клас а. Най-скъпи са котенцата показват клас - те имат безупречно родословие, появата им е в пълно съответствие със стандартите на породата. порода класа котките не могат да участват в търговски изложения, поради минимални различия стандартни, но се използва за получаване на висококачествен потомство. Като домашен любимец - това е за душата - това е по-добре да се получи коте домашни клас - малък, за да отговарят на стандарт вид, като правило, не са очевидни.

2


Трезво оценявайте финансовите си възможности -Пълна птица, особено придобита в разсадника, не може да бъде евтина. Колкото по-рядка и модерна е породата, толкова повече ще трябва да плати за котето. Освен това, цената зависи от класа на придобитото животно, рядкостта на неговия цвят, спазването на стандартите за породата. Ако едно коте от тайландска или британска порода къси коси може да бъде закупено за сравнително малка сума пари, тогава цената на бенгалски котки или майни конове започва от десетки хиляди рубли.

3


Решете кое коте искатеда вземе. Опитайте се да намерите колкото е възможно повече информация за него - важно е да знаете колко трудно е да се грижите за представител на породата, дали е възможно развитието на генетично определени болести.

4


Родословна котка не трябва да се купува с ръце, акоСлед като не сте сигурни на продавача, в противен случай има вероятност да се купи на животното, както и представител на породата и какво се случва с неизвестни родители. Без документи продават котенца от непланирани или неуспешен чифтосване, не разполагат с шоу и развъждане перспективи, в допълнение, безскрупулна собственик може да спести на необходимите ваксинации и продават коте с тежко заболяване или неудобно в ежедневните навици на живот - например, не свикнали с таблата.

5


Собствениците на разсадници, които се грижат за собствените сирепутация, продавайте котенца само с необходимите документи (родословие или котешка карта, ветеринарен паспорт с маркировки за ваксинации). Получаването на коте е възможно само след достигане на определена възраст - обикновено котетата се дават от три месеца, но животното от класа на шоуто може да се прехвърли на новия собственик на десет месеца, когато се потвърди наличието на перспективи за изложбата. Също така, чистокръвно коте, закупено в детската стая, ще бъде свикнало с таблата и надраскване, а понякога и собствениците се сблъскват с кастрацията на животно, което не е предназначено за развъждане или участие в изложби.

6


Не забравяйте да "опознаете" с избраното котелично, да оцени условията, в които съдържа селекционера. Ако животното е достигнало правилната възраст, най-вероятно ще бъде възможно да го вземете веднага, но ако котето все още е малко, ще трябва да депозирате депозит и да изчакате известно време. Оценявайте външния вид на бебето - блестяща коса, чисти очи, без видими дефекти показват добро здраве.