Не можеш да нахраниш костенурки

Не можеш да нахраниш костенуркиЗа диетата на костенурките, които живеят у дома, трябва да следваме много внимателно. Някои продукти са противопоказани на костенурки. Има някои, които можете да дадете, но в много малки количества.

Не можеш да нахраниш костенурки

Нежелана храна за костенурки

Домати и фуражи с високо съдържание на фосфор - пречат на абсорбцията на калций.

Растенията са стругогенни - те могат да причинят йоден дефицит. Това зеле от различни сортове, ряпа, репички, горчица, ряпа.

Растения с богато съдържание на оксалати нарушаватабсорбция в червата на калций - това може да доведе до развитие на фалшива подагра. Те включват бяло зеле и спанак, ревен, грах, бобови кълнове.

Нахранете с пурини може да предизвика подагра вярно - аспержи, спанак, карфиол, гъби, ананас, мазна риба, черен дроб, бъбреци и мокри.

Не е необходимо костенурките да се хранят с целина и картофи,чесън и лук, не давайте ревен, кръстоцветни, босилек и мащерка, череши и круши. В големи количества нежелана маруля, сладки плодове, суха храна за костенурки, ядки.

Вредно за хранене на костенурки

Растения с алкалоиди, хортензии, лилии, жасмин, имел, лупина. Репички, кори от цитрусови плодове, кости от плодове.

Костенурките не трябва да се дават на фураж, не са предназначениза тях. Особено вредни за тях са продуктите от човешката маса - при костенурките чревния тракт не е в състояние да смила месото, което е термично обработено. Белтъците се денатурират и ензимите на костенурките не могат да ги разделят. Също така, депото не трябва да се дава на земни животни, предназначени за водолюбиви птици, и обратно.