Как да се дават лекарства на котки и котки

Как да се дават лекарства на котки и коткиСобствениците на котки и котки понякога иматразбийте главата си как да им дадете лекарство и в същото време да предпазите животното от сериозен стрес и себе си - от много ухапвания и драскотини. Но е напълно възможно, ако се подходим компетентно към процеса.

Как да се дават лекарства на котки и котки

Първо, попитайте лекуващия лекар за лечениеветеринарен лекар, как да дадете лекарството на животното. Заслужава ли си да се опитаме да смесим я с храна, може да бъде прахообразно (ако е таблетка), в случай на течни препарати - концентрацията може да бъде намалена чрез добавяне на вода или друга течност. В някои случаи някои лекарства не трябва да се смесват с продукти, съдържащи мазнини, като заквасена сметана, мляко, месо. С vermifuge внимателно прочетете инструкциите.

Ако трябва да дадете на котката цялото хапче, но в същото времене можете да го смесвате с храна, направете го. Вземете котката в ръцете си, поставете я на колене, така че тя да бъде притисната към тялото с дясната страна. Поставете лявата си ръка върху главата на котката, така че да използвате показалеца и палеца си, за да хванете горната челюст. Леко стиснете пръстите си в устата на животните от двете страни. Най-удобно е да направите това веднага зад зъбите.

Котката реагира с рефлекс - тя се отваряустата и започва да се отдръпва. Необходимо е да я държите и с безплатна дясна ръка да поставите таблетката в корените на езика. Покрийте устата на котката с ръката си, като държите челюстта си, хванете й гърлото, за да погълне.

Котката трябва да седне или да стои по време на процедурата. Така че тя не се задушава, не обръща глава назад, не лежи на нейната страна. Ако е възможно, потърсете помощ от някого от домакинството - един човек ще държи домашния любимец, а другият ще постави таблетка в корените на езика. Така че за една котка по-малко шанс да изплюе лекарството.

Капсулите могат да се придържат към небето и да се разтварятслюнка. За да не се случи това, капнете малко зеленчуково олио върху чинията и малко навийте капсулата. Желатино черупката от това няма да страда, но маслото ще улесни проникването в хранопровода.

Ако лекарството за котката се освобождава под формата на прах,трябва да се уверите, че той не се придържа към ларинкса и лигавицата на устата. За да направите това, можете да направите следното: поставете лист фолио върху чинията, направете бразда в центъра и излейте праха в нея. Смесете праха с вода, докато се оформи овесената каша. Вземете една чаена лъжичка от дръжката и изравнете края от фолиото на тази каша. Съхранявайте котката по същия начин, както за хапчето - отворете устата й и влезте в нея с лъжица с каша.

Лекарството в течна форма се обслужва най-удобнокато използвате спринцовка без игла. Върхът се инжектира на котката до бузата, след което съдържанието на спринцовката се премества в устната кухина с точно, равномерно налягане върху буталото. В същото време внимателно внимавайте, че лекарството не попада в дихателните пътища.