Scottish Fold - характеристики на породата

Scottish Fold - характеристики на породатаДосега много изненадващипороди котки. Много интересна е младата и изискана порода "Scottish Fold". Котешките с ушити уши първо се появяват във Великобритания през 60-те години на ХХ век.

Wieslochaya Scottish
Външно шотландско сгъване

Scottish Fold (Scottish Fold) еМалка котка с кръгло, добре напълнено тяло, гъста и еластична плюшена козина. Животното има нос, огромни кръгли очи с наивен детски вид.

Най-отличителната част от шотландското сгъващо се тяло -Уши, които не са близки един на друг и сякаш задържат, като по този начин покриват ушния канал. Това явление е резултат от мутация на генно ниво, но изглежда много хубаво и оригинално.

цвета на козината Сгънете котки могат да бъдат доста разнообразни - монохромен, многоцветни, райета и др.

Генетични особености на породата

Котешки котки са родени с прави уши. Само за три до четири седмици ушите им придобиват необходимата форма. До този момент, ушите и могат да останат да стоят. Само тази порода, наречена "Scottish Straight", е необходима за по-нататъшното развъждане, тъй като домашните любимци не могат да бъдат прекосявани помежду си.

Характер и характеристики на поведението

Scottish Fold котка се характеризира с"Отлично чувство за хумор", обича да играе с хора, а не агресивно. Тази порода се разбира добре с други домашни любимци. Недостатъкът на домашните любимци е, че те не могат да укоряват.

Цялата красота на шотландската порода се разкривасамо котката. При възрастен домашен любимец теглото може да достигне повече от 10 кг, което е много по-голямо от това на котка. Но дори и с такава маса, дори една възрастен котка няма да лежи постоянно на дивана, но ще се забавлява.

Видове на породата

Шотландската сгъвка е представена от двесортове - късокосмести и дълги коси. Багажът на котките е доста мощен и клякам. Лапите са с къса и чиста форма, но също имат къса врата. Муцуната има добре закръглена форма с оформени челюсти.

Възрастните имат добре развити бузи,главно в шотландски котки. В повечето случаи цветът на козината на козината на козината отговаря на цвета на козината. Само в снежнобял цвят може да има всякакви цветови вариации на очите. Опашката е с различна дължина, но неизменно съответства на дължината на багажника.

Грижа за шотландското сгъване

Сгъваемите котки се отличават със сравнителнинетърпеливост и специални грижи за себе си не са необходими. Препоръчително е всеки ден да изглаждате пухкавата коса. Тъй като лобът на ухото покрива ухото, той трябва периодично да се повдига и да се инспектира, така че акарите да не започнат там.

За храната, животното също е неизискващо. Но е важно да знаете, че храненето трябва да е правилно и навременно, защото това е гаранция за отлично здраве и дълголетие на домашен любимец.