Как да вземете куче от приют - характеристиките на избора

Как да вземете куче от приют - характеристиките на избораДнес все повече и повече любители на кучета предпочитатда вземе домашни любимци не от селекционера, а да помогне на нещастни животни, които са паднали в приют. Това е вид благотворителен жест, който ви позволява да получите най-лоялният приятел в света. Въпреки това, за да вземете куче от приют, е необходимо не само да намерите това много домашен любимец, но и да спазвате няколко формалности.

Как да вземете куче от приют - характеристиките на избора

Как куче влиза в сиропиталище?

Как да не го осъзная горчиво, много кучетапада в приюта от ръцете на собствениците и много голям брой такива бедни животни са чистокръвни животни. Да, чистокръвните домашни любимци често просто се изхвърлят на улицата от небрежни собственици, където се хващат от доброволни зоозащитници и ги завеждат в приют.

Куче в приют - особено институции и изберете нюансите

Приютите са общински - това са институции,които се държат за сметка на бюджета на града, но често се намират частни заведения, създадени и функциониращи на доброволни дарения на хора, които не са безразлични към страданията на животните. И двете имат свои собствени правила.

На първо място, трябва да разберете, че кучето,влезе в приюта, почти винаги се подлага на процедура на стерилизация. От гледна точка на зооезопасността няма значение коя порода принадлежи на животното: бягайки по улиците, кучетата се размножават неконтролируемо и съответно броят на бездомните, нещастни животни се увеличава.

Ето защо, с надеждата да вземете кучето от приюта, виеМожете да планирате породата (близък местизо), пола, цвета и възрастта на кучето, но не очаквайте да получите домашен любимец с планове за по-нататъшно чифтосване. Винаги обаче съществуват изключения, ако имате достатъчно късмет да намерите домашен любимец, който наскоро се настани в сиропиталище и няма време да се подложи на всички необходими процедури.

За да вземете куче от приюта, ще ви е необходимоНамерете всички институции от този тип във вашия град и ги посетете лично. Няма смисъл да се опитвате да определите чрез телефонно обаждане, дали в тази институция ви чака бъдещ приятел. Персоналът на подслона не винаги може да предостави точна информация за важните характеристики на кучето за вас. Само директен контакт, среща с очи от нещастни животни ще позволи на сърцето ви да направи правилния избор.

Документи за кучето от приюта

Изборът на куче е важно да не забравяме да влезете в приютадоговор за прехвърляне на домашния любимец в добри ръце. Този документ ще послужи за обосновка на вашите законни права върху животното. В края на краищата, не забравяйте, че кучето по руски закон се отнася до имущество, правото на което могат да бъдат оспорени в съда, например, бившите собственици. За да избегнете такава неприятна ситуация, трябва да запазите договора за прехвърляне на куче.

И накрая, трябва да се отбележи, че като вземем решениевземете куче от приюта, поемате много по-голяма отговорност, отколкото при обичайната покупка на домашен любимец. Животните, които се скитат на улицата и живеят в приюта, се нуждаят от повишено внимание, коригиране на възможни нарушения в поведението, а също и почти винаги при лечението на различни рани, най-често уви, хронични. Следователно, многократно е целесъобразно да се направи оценка на семейния съвет на всички възможни разходи, не само на пари, но и на умствена сила.