График на изложбата за кучета

График на изложбата за кучетаПосещението на куче показва в чисто утилитаренчувството е необходимо за получаване на "развод" оценка. Въпреки това, ако искате, можете да отидете в пръстена дори и в кутрета. За обикновените собственици, които не са запознати с мъдростта на отглеждането на кучета, не винаги е ясно защо това е необходимо и как да се планират изложби за куче.

График на изложбата за кучета

Изложби за кученца

Често чистокръвни животни започват изложбакариера още на 4-6 месечна възраст. Показването на куче в такава млада възраст има две причини. Първото и най-важно нещо е демонстрацията на младите. За селекционера на вашия домашен любимец е много важно да покажете на общността на породата резултатите от вашата работа, да разберете експертната оценка на перспективите на кученце от неговата кошара и просто да видите развитието на кучето. Ако се интересувате от успешната изложба и развъдната кариера на вашия домашен любимец, задачите на селекционера служат на вашите цели. Освен това е желателно колкото е възможно по-рано да свикнете кучето с изложбите, но това събитие, с характеристиките, от които трябва да свикнете.

Развъждане и изложби - шампиони за кучета

Ако кучетата не са част от вашите планове, новсе още бихте искали да плета домашен любимец, ще трябва да получите най-малко една оценка на породата качества на възрастен куче от експерт най-малко "много добър". Това ще даде възможност да участвате пълноценно в развъждането и да разкажете на отпадъците всички необходими документи в рамките на вашата цинологична организация.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че кучетата с единоценката за развод днес сериозно се възприема като развъдчик от страна на животновъдите, които не се възприемат, особено ако те са мъже. За по-успешна кариера на производителя, трябва да имате поне затворено заглавие на шампиона на Русия, за предпочитане на младата Чечения. За да присъдите тези титли, ще трябва да поставите куче в класа на младши, преди да получите 3 CAC и в класовете разликата, работеща и отворена, също до 3 CAC. Изключително добре е да имате поне един CACIB от бъдещ производител. Важно е да разберете какво означават всички тези съкращения. Факт е, че в допълнение към оценката на кучето в ринга, експерт може да присъжда заглавия:

  • CAC - кандидат за национални шампиони за красота - може да се получи на всички руски и регионални изложби от цял ​​свят от момента, в който кучето достигне 15-месечна възраст (за младша диплома от 9 месеца);
  • CACIB - кандидат за международни шампиони за красота - може да бъде получена на международни изложения от 15 месеца (за младша диплома от 9 месеца).

График на кучетата - компилация на календара

Въз основа на тази информация,колко и кои изложби ще трябва да посетите, за да получите необходимия брой заглавия. По-добре е да планирате 1-2 допълнителни изложби с резерв, тъй като винаги има вероятност да имаш силен съперник в ринга. Графикът на изложенията за текущата година във вашия град и регион може да се намери в най-близкия киноложки клуб.

По този начин можем да заявим, че заповече или по-малко успешно развъждане на кучето, което ще трябва да посетите след като достигнете домашния любимец 15 месеца 4-5 изложби ранг CAC. Наличието на оценка не по-малко от "отлично" в шоуто с едностранно представяне ще бъде допълнителен плюс. Ако възнамерявате сериозно да завладеете кариерата на изложбата, започнете да присъствате на изложбата най-малко 9 месеца, за да имате време за закриване и младши титлата на шампиона. Графикът на кукления изяви за следващата година също е публикуван на сайта на RKF.