Съвет 1: Животни с ценна кожа

Съвет 1: Животни с ценна кожаПредставителите на семейството са различни по начинживот и местообитание. Cuni се оценяват за луксозната козина, която върви да направи кожени палта и шапки, особено скъпата козина от норка, карамфил, саблезър и виддра.

Животни с ценна кожа

Cunyi - малки животни, най-големият видимат тяло с дължина до 150 см. Тялото е по-гъвкаво, много удължено. Кожата им е разнообразна и зависи от средата на животното. Жителите на сибирските гори - самб, каланус, карам - са собственици на дебела кожа, която си струва теглото си в злато. Жителите на топлите ръбове на козината са груби и твърди, но с мек подкосъм. При много видове блясъкът и цветът на козината варират сезонно.

И видрите, които толкова много обичат водата, се различават с козинатас дебел надолу. Цветът на косата е монофоничен - кафяв, бял, черен или жълто-червен. Има животни с интересен цвят, декорирани с всякакви петна и ивици. Cunyi - земни хищници, много лъчеви, перфектно изкачващи дървета, някои видове копаят дупки и търсят храна под земята. Представители на куни могат да бъдат намерени навсякъде по света, дори и в далечна Австралия.

Поради ценните кожи, те са унищожени масово,някои видове изчезнаха напълно. Само в зоологическите градини и природните резервати има черна полярна порода, а в броя на унищожените има морски норки. Много от видовете са изброени в Червената книга, като активно работят за опазването и възстановяването на популацията на животни, носещи кожа, като саблезъчна и морска видра. Ловците се допускат само до местните жители.


Съвет 2: Европейски норки: такова малко и толкова ценно животноЕвропейският норки е хищническо животноот семейството на целувки. Нейната отличителна черта е много ценна козина. Има мнение, че това е козина, която е причинила рязко намаляване на популацията на тези сладки животни.

Европейският норка е ценно животно!Европейски норка - кой е този?

Това хищническо животно, състоящо се от едносвързани с Мартен, порове, Wolverines, невестулките и хермелин. Любимият местообитание на Европейския норка са тихи затънтено място, обрасло с гъсти храсти и осеяна стръмните брегове на горските потоци. Европейската норка е известен не само ценна кожа, но и плувния мембрана свързващи пръстите на краката: животното се смята за отличен водолаз и отличен плувец, може да заблуди vraga.Vneshne Европейската норка прилича най-близките си роднини - порът степ и хермелин. Въпреки това, няма такова животно разширен (като хермелин), а цифрата в норка много по-плътен. Европейската дължина норка торса варира от 30 см до 45 см, се пада на опашката около 15 см. Претеглете това същество да норка 800 има кратък, но много дебела и плътна купчина, а не мокра във вода. цвят на космената покривка варира от тъмно кафяво до червено и черно.

Къде живеят европейските норки?

Основните местообитания на това създаниеЗападен Сибир, Кавказ и редица европейски гори. Тъй като населението на тези същества е спаднало рязко през последните няколко години, те в момента обитават само Западна Европа, Франция, Финландия и малко Полша. Европейският норки е включен в Червената книга като вид, който е на ръба на изчезването.

Европейският нон е истински плувец!

Европейският норка е полу-водно животно: тя се чувства чудесно във вода и на сушата. Любимите места на селището на този обект са течащи язовири, намиращи се в горската пустош. Мънк обича да плува в потоци с стръмни брегове и в горски потоци с много бавен ток. Тук животните намират храна и подслон от врагове. Представяйки на врага, нокът се втурва във водата, скривайки се от преследването. Зоолозите отбелязват, че европейският нор не само гмурка и гмурка добре под водната повърхност, но също така идеално се разхожда по дъното на язовира. В същото време течението на реката не създава опасност за животното.

Европейското норка е ценно дивечово животно

От незапомнени времена човечеството безмилостно ловувавърху тези животни в името на тяхната ценна козина: памуките и шапките от нощни кожи са много ценени по всяко време. Въпреки хитроумичният си начин да избяга от прокуратурата, европейският нок често пада в капана, поставен от човека. Понастоящем тези същества се пазят под стража: ловът им и стрелбата се контролира от държавните органи на Руската федерация.