Куче шоу: тренировка

Куче шоу: тренировкаКуче шоу - важно събитие в животачистокръвен домашен любимец, само след получаване на положителна оценка от експерт на вашия домашен любимец с право могат да участват в създаването на потомство. Ако не разполагате с контакт със селекционера компетентно да се подготви за изложбата, ще научите много за това.

Куче шоу: тренировка

Влизане в кучето

Изложба на кучета е необходима за избора на най-добритепредставители на породата. Когато се присъжда положителна оценка, не по-малко от "много добър", кучето може да се използва при разплод. За да участвате в изложбата, вашият домашен любимец трябва да има документи за произхода, изготвени в рамките на всяка киноложка общност (RKF, SCOR и др.). Трябва да посетите изложенията под егидата на тази организация.

Можете предварително да се регистрирате за изложениетоорганизаторите или в краен случай можете да идвате директно на събитието, като заплатите таксата на място. Но в последния случай трябва да сте сигурни, че имате всички необходими документи в ръцете си, обикновено родословие или кученце, сертификат от ветеринарен лекар, в някои случаи са получили дипломи от изложби. Пълният списък трябва да бъде намерен в определен клуб, защото изискванията могат да варират в зависимост от породата и киноложката общност.

Ако е налице, всички наличнипрепоръчително е да попитате селекционера на вашето куче, то той най-добре може да ви обясни всички нюанси, да ви помогне при подготовката и показването на кучето на изложбата.

Работа с кучета, научете как да се показвате

Ако сте загубили контакт със селекционера, виеМоже да се наложи да разберат науката изложба събитие, което е до голяма степен шоу. Това се проявява често в оценката, уви, най-куче въвличане и неговата професионална дисплея на ринга от външните качества като породата на животното. Дори грамотен порода разглеждане на тези компоненти на изложбата не е на стойност намалена.

Показването на домашния любимец е най-добре възложенопрофесионален манипулатор, или имате по-рано присъстват съответните курсове и да научат всички трикове на панаира с кучето, когато да отидат в пръстена, къде, как да се сложи едно куче като нея да тече и кога да напусне ринга.

Важно е да можете да демонстриратеинтерес, концентрация, дейност на домашния любимец, съответната щанд на изложението, родови движения по време на състезанието. Кучето трябва да покаже спокойна реакция за изследване на зъбите, ушите, усещането за тялото, тестването на тестисите (при мъжете). Учебникът за курсове днес се организира с много киноложки клубове.

Grumming куче: подготовка за изложба

Ако кучето ви принадлежи към порода с комплекс(пъдпъдъци, шотландски териери, шнауцери и т.н.), не можете да избягвате да посещавате магазина. Регистрирайте се по-добре преди да направите прическа и стил в салона. Ако се нуждаете от обикновена прическа за вашата порода, можете да подготвите кучето за шоуто сами, като сте го изкъпали предишния ден и го срежете преди самия пръстен.

Не се препоръчва да се използва за изложбаметоди за поддържане: за редица експерти наличието на химия на кучето е сериозен недостатък, няма възможност за оценка на качеството и структурата на вълната. Позволявайте по време на полагане, помогнете си само с пистолет за пулверизиране с чиста вода. Можете да разберете точно коя подстригване и стилизиране вашият домашен любимец се нуждае от пръстена, отново в кучешки клуб или в подробното описание на породата, но в този случай ще ви трябва издание с картинки.

Пристигане в изложбата

Директно към изложбата на кучета, в допълнение къмдокументи, трябва да донесете гребен за вашия домашен любимец, да смените обувките си, ако сте манипулатор. Ще ви е необходим и пръстен (специално каишка за пръстена), може да се закупи на самата изложба, винаги има организирани продажби на необходимото оборудване.