Как да купя куче

Как да купя кучеРешава да купи куче, бъдещ собственикотива до най-близкия пазар на птици, дори не подозира опасностите за придобиване на домашен любимец на такива места. Там са най-малко вероятни шансовете за намиране на чистокръвно и здраво кученце.

Как да купя куче

За компетентно купуване на куче, първо трябва точноразберете какви приятели с четири крака искате. След като се стигне до споразумение в семейството и след като е взел решение за породата, цвета и пола на кученцето, не е необходимо да се пускате на пазара в същия ден. Придобиването на домашния любимец е отговорна стъпка, за която трябва да се подходи внимателно. В края на краищата кучето ще живее с вас през следващите 10-13 години.

Изборът на подходящото кученце зависи от вашите планове. Така че, ако планирате изложби и потомството на кучето, отидете в търсене на по-сериозен селекционера избран порода - това е от първостепенно значение и е необходимо, само формализира боклуци от родители с родословие може да се кученцето за отглеждане и да се покаже кариера. Можете да търсите за експерти на официалния сайт на НДК (национална порода клуб), или по форумите се размножават любовници.

Един компетентен кинолог може да ви ориентиравъпросът за избора на куче и дайте най-добрата препоръка. Препоръчително е да кандидатствате за голяма детска градина, за селекционер с дългогодишен опит (от 5 години). Дори ако даден подизпълнител понастоящем няма кученца за продажба, той винаги ще Ви посъветва и ще посочи отпадъците, където има кучета, които заслужават внимание. По този въпрос, начинаещият ще бъде по-лесно да започне под ръководството на опитен селекционер.

Ако искате да купите куче, което се наричаза душата, на дивана, без претенции за изложби и развъждане, в този случай подходът може да е различен, можете да се обадите на всяка реклама в Интернет или дори в местен вестник. Основното нещо тук е да намерите постелката с чистокръвни кученца, така че не случайно да получите кръст между Chow Chow и Pekingese вместо шпиц. Ако абсолютно не разбирате кученцата от породата, от която се нуждаете, можете да вземете със себе си да купите кучета кучета или отново да опитате да намерите селекционер с дългогодишен опит, който е важен за неговата репутация, а не непосредствена полза за фалшифицирането.

И втората важна точка (макар че би билотова е по-разумно да го направите първо) - здравето на закупеното куче. Можете да настоявате да проверите кученцето от ветеринаря точно в деня на покупката, което ще ви помогне да премахнете очевидно ненадеждни продавачи и да ви спести от придобиването на вече болно кученце. Но уви, такава проверка не помага предварително да разбере дали кученцето има сериозни наследствени заболявания. Днес същата репутация на селекционера е, за съжаление, в по-голяма степен защитата му. Ето защо е много неразумно купуването на куче на пазара, където няма начин да знаете нищо за продавача и за произхода на кучето.

И, разбира се, задължително при закупуване на кученцее сключването на договор за продажба. Дори ако си купите домашен дом "за себе си" - това ще ви помогне да избегнете много проблеми в бъдеще и ще служите като допълнителен стимул за селекционера - купувачът, който предлага договора, винаги се възприема по-сериозно.

Регистрацията на кученцата е необходима само когатоналичието на планове за изложби и развъждане. Можете да купите куче за душата изобщо без официални киноложки документи, но тяхното присъствие в селекционера дава значителен процент от вероятността да придобиете чистокръвен домашен любимец.