Фрагмент: Видове

Фрагмент: ВидовеЕдно от редките и невероятни животни на планетата Земя са плюшките. Това са бозайници на ескадрон от шир, широко разпространен в Куба и Хаити.

Фрагмент: Видове

С пръст се отнасят за насекомоядните видовебозайници. Животното е представено от два вида: кубинските и хаитските ясли. Дължината на тялото на животното е около 30 см, дължината на опашката е 17-25 см. Разривът има удължена муцуна, подобна на proboscis. Цветът на тялото на звяра е кафяв с червеникав оттенък, има представители и черен цвят. Теглото на шпулата е около 1 кг. На крайниците има пет пръста с нокти. Има 40 остри зъби в устата.

Пръстите принадлежат на отровни животни, тяхната отрова прилича на змия. Тези животни често умират от собствената си отрова с ухапвания от роднини.

Обиколете снаряди в гъсталаци и планински гори наКуба и Хаити, оттук и името на раждането. Денят се прекарва в дупки и през нощта излизат да търсят храна. Тези животни обичат да рушат в земята, като за целта използват лапи и муцуна. Храната им включва малки гущери, мърша, плодове. Крилото може да атакува домашни птици и също така използва безгръбначни животни за храна.

Трудно е да се държиш в плен в плен - те могат да покажат агресия и да атакуват човек.

Slivers живеят до пет години. Поколението донесе един или два пъти в годината, на носилка от 1 до 3 малките, както и нова постеля често се появява, когато предишната все още живее с майка си.

Враговете на шлюзовете са монгооси, кучета,плъхове. Тези животни не могат да избягат от опасността. Поради малкия брой, бавното размножаване и опасностите от плюнката, те на практика изчезнаха и поради това бяха внесени в Червената книга.