Кои динозаври бяха най-големи

Кои динозаври бяха най-големиСамата дума "динозавър" (от гръцки -"Ужасен гущер") намеква за големия размер на тези праисторически животни. Сред жителите на планетата Земя срещна такива видове, чийто размер е наистина невероятно и страшно.

Кои динозаври бяха най-големи

Билкови динозаври

Повечето динозаври ядоха точнорастителна храна, благодарение на която и имаше висок растеж. Например, дължината на тялото на дипродокуса се приближаваше до 25 метра, а размерът на шията приличаше на средния растеж на дърветата, което позволи на тези животни да се похвали на горните листа на дърветата.

Все още имаше сеизмозавър, който успя да изпрати около сто килограма различни водорасли в стомаха за един ден. В същото време теглото му е само 130 тона. Този вид динозавър живее в дълбините на морето.

Месоядни динозаври

Fororakosovye - птици, уплашен ужас на мнозинаЖивотните от онова време в Южна Америка се считат за едни от най-големите. Подобно на съвременните щрауси, те не можеха да летят, но се движеха със същата скорост като гепардата. Тяхната глава (с дължина до един метър) и извитият клюн позволяват да поглъщат животно с размерите на куче или дори на кон.

Друг огромен летящ динозавър бешептеродактил. Само разтягането на птиците на птеросаура (или птеродактила) е до 15 метра. Те изненадват странните пропорции на тялото: дълги крака, клюн, шията с малък корем и къси крила.

Сред земните динозаври тиранозавърът не е най-големиятголям хищник. На първо място е спиноза с теглото си от 10 тона и увеличение от 17-18 метра. Само растеж на гърба му надвишава размера на мъж. Учените предполагат, че крокодилската муцуна може да бъде съдена на диетата си, която се състои от храна от риба и костенурки.