Тасманийски дявол: някои особености на вида

Тасманийски дявол: някои особености на видаВ противен случай тасманийският дявол е наречен "гръклян"дявола. Това невероятно животно от остров Тасмания принадлежи на отряда и семейството на хищниците. Родът, както и видовете, на това животно се наричат ​​гръбначният дявол.

Тасманийски дявол: някои особености на вида

Животното има гъста структура на тялото. Вълната на звяра обикновено е боядисана в цветове от тъмно кафяво до черно. Размерите на тасманийския дявол могат да бъдат сравнени с едно малко куче. Женските, които са торбести имат малка чанта като кенгуру.

Както подсказва името, дяволът живее на островаТасмания, която се намира в близост до брега на Австралия. Преди около шестстотин години животните обитаваха самата Австралия, но оттам те бяха заменени от кучета от Динго, донесени от аборигените.

Червените функции се хранят с малки птици, змии, насекоми и земноводни. Ако е необходимо, животното може да изкълчва растения и корени. Обаче, като цяло тасманийският дявол се храни с мърша.

Дяволите са единични животни, ловуват и живеят независимо от техните близки. В този случай, черупчестите характеристики не изграждат специално гнездо или носа, но чакайте ден на всяко удобно място, независимо дали е празна дупка на някой друг или дебели храсти. Заедно тези животни могат да се събират само ако ядат обща голяма плячка или другарка.

В ситуация, в която тасманийският дявол не е застрашен, той създава впечатление за бавно и бавно животно, но при необходимост може да развие скорост до 12-15 км / ч.

Този вид има своя уникална черта -специфично заболяване "подуване на лицето на дявола". Това заболяване, което се наблюдава само при тасманийските дяволи, засяга зоната около устата с тумори. Тези тумори след нарушават възприемането на животните по света, защо животното не могат да получат храна и умират. "В лицето на дявола тумора" - вид напаст от демони, той убива около половината от населението.