Как се предава бяс в кучета?

Как се предава бяс в кучета?Подобна инфекциозна болест, като например бяс, е много опасна и без ваксинация води до смърт. Има различни начини за предаване на бяс при кучета.

Как се предава бяс в кучета?

Знаци на бяс

В началото на болестта има промени в поведениетокуче: той става изключително нежна, понякога, а напротив, твърде плах и предпазливи, спира хранене, вкусът може да се изкриви, започва да се яде нещо за ядене. От устата лигави прекалено силен, понякога маркирани повръщане. Такова състояние може да продължи до 4 sutok.Vo втория период от куче бяс става нервен, агресивност, дъвки на земята и различни предмети, които се опитват да избягат. Има случаи на нападения срещу хора и други zhivotnyh.Dalee с крампи, които в крайна сметка се срещат по-често и да станат по-издръжлив. В тази фаза, куче бяс, повишена температура, повръщане често явна страбизъм, парализа на крайниците, фаринкса и ларинкса, стане хлабава мандибула непрекъснато лигави, лай е заглушен. Това трае около 3 sutok.Zaklyuchitelnaya етап на заболяването включва следните характеристики: значително намалява теглото, задните крака първи извадени, а след това всички багажника и предните крайници, и умират скоро след това. Тази фаза продължава 2-4 дни.

Начини за инфектиране на бяс от кучета

Най-често тази болест се предава чрез ухапванеболни животни. Заедно със слюнката на заразения звяр, вирусът заразява раната, причинявайки бяс. След като в организма, той се разпространява по нервни окончания, получаване в гърба, а след това се отправят mozg.Ustanovleno че слюнката на заразено животно може да прикрие този вирус, когато в действителност бяс все още не е пристигнал, и кучето се държи както обикновено. Инфекцията може да има няколко дни преди началото на явни симптоми на болестта, а в някои случаи две nedeli.Poetomu хора и животни ухапан от куче, което по това време не се наблюдава признаци на бяс, тя все още е в риск от инфекция: те трябва възможно най-скоро да се справи медицинска помощ и се подложи на опасност lecheniya.Stepen процент ухапване зависи и от мястото на поражението: те са особено опасни в тези места, където много нервни окончания. За бърза смърт може да причини ухапване в областта на главата. Ето защо кучетата, болестта често се развива бързо: като правило, те хапят помежду си в близост до golove.Medikami установени случаи, в които кучешки бяс предават не само чрез ухапване. Инфекция може да се случи, дори ако болното куче просто облиза свеж надраскване върху тялото на човек или друго животно. Възможно е инфекция и анатомията на тялото умира от това заболяване, при контакт с кръв.