Фураж за пилета, пуйки и патици

Фураж за пилета, пуйки и патициПонякога собствениците, купуващи различни видове домашни птици, вярват, че те всички ще бъдат подходящи за смесени фуражи за пиле. Но това не е така, птицата се нуждае от храна, която отговаря на нуждите на тялото.

Фураж за пилета, пуйки и патици

Смесен фураж за пуйки и пилета: има ли някаква разлика

Често се случва, че в село или село пуйкиотглеждани само в едно стопанство, а във всички останали - само кокошки носачки. И за пуйките започват да се хранят пилешко, защото другото е трудно да се получи. Изглежда, че всичко е наред, няма плътна смъртност на птицата, но няма почти никаква полза за тази храна за пуйки. Причината е, че хранителната стойност на храната за пилета не е достатъчна за тях. Те се нуждаят от протеини и витамини в по-голям kolichestve.A случая на млади животни, тази разлика във физиологичните нужди на пуйки и пилета е още по-осезаемо. Когато пилетата растат, те трябва да бъдат преведени на фуража с ниска хранителна стойност, докато увеличаване на съдържанието на фибри на диетата и калций. Важно е да се подготвят млади хора за извършване на яйца. Преводачески пилета до нова емисия дава възможност да се спре преждевременен пубертет, насърчава набор от тежести и завършване на формирането на скелета. А сурови влакнини подобрява дейността на стомашно-чревния trakta.U млади пуйки развиват много по-бързи темпове, така че да се хранят на избора за тях трябва да бъдат лекувани с повишено внимание: тя засяга жизнеспособността и домашните птици, както и увеличаване на теглото, както и качеството на месото. Най-простият вариант е да купите готови смесени фуражи за пуйки, произведени в завода. Но можете да си приготвите балансирана диета, не е по-малък хранително до фабриката, следните компоненти: царевица, ечемик, пшеница и овес от зърнени култури, торти слънчогледово семе, мая. За обогатяване на протеина може да добавите костно брашно или извара. Смесете по-добре тази смес върху млякото, хранете със скорост от 30 грама на човек.

Храни за патици

Ако сравним пилетата и патиците, можем да видим товапоследният в храната за пилета няма калоричен и суров протеин. През лятото те могат да използват такава храна в диетата си. Липса на хранителни вещества, които могат да компенсират чрез зеленина и корени. Но през зимата ще е необходимо да добавите обратно, грахово зърно, кости и сенна брашно, нишестени зеленчуци към смесените фуражи. Ако използвате цялото зърно в храненето на патици, то трябва да бъде покълнато. Тази храна е много полезна за тях, когато се подготвят да имат потомство. Има доказателства, че покълналите зърна помагат да се подобри качеството на яйцата. Важно е да знаете, че когато птицата се държи в помещение, където има температурни промени, количеството фураж трябва да се увеличи с 20%.