Кое е вредно за котките да имат яйца?

Кое е вредно за котките да имат яйца?Храната, която има благоприятно въздействие върху човешкото здраве, не винаги може да стигне до котки. За вашия домашен любимец е здравословен и живее дълъг живот, е много важно да изберете правилната диета за него.

Кое е вредно за котките да имат яйца?

Яйца за котки: кутии

Котката е хищническо животно, което трябва да бъде храненоглавно протеинова храна. Но има доказателства, че храненето изключително само с месото може да доведе до нарушения в храносмилателната система и дори хронични чернодробни и бъбречни заболявания. Поради това е важно, че продуктите, които осигуряват прием на протеини, са били собственици raznoobraznymi.Nekotorye се опасяват, че лошите яйцата да се хранят котките. Въпреки това, повечето ветеринарни лекари и животновъди считат, че не само е възможно, но и е необходимо да се въведе този продукт в диетата. След като дава едно яйце на любимия си, собственикът й осигурява друг източник на висококачествен протеин, освен месо и риба. Протеините, които се съдържат в едно яйце, усвоява почти 100% и няма да навреди на здравословното допълнение koshke.Krome, яйцата са богати на витамини и минерали. Те включват фосфор, калий, калций, натрий, магнезий и желязо, което осигурява здравето на костите и ставите, както и стабилността на нервната система, съдова еластичност, баланс хормони, киселини и основи, и повече. Витамините, съдържащи се в едно яйце, са в състояние да задоволят 1/3 от дневните нужди на една възрастен котка.

Яйца за здравето на вълната

Най-ценният витамин, който в големи количестваТой присъства в яйцата, е биотин (витамин Н). Тя пряко засяга състоянието на котешката козина. Безупречна кожа и лъскава гъста коса - най-важните характеристики на здравето на животното. Суха, тъпа и чуплива коса, постоянен линеене, пърхот и сърбеж - всичко това са симптоми на липса на biotina.Koshka получава биотин предимно с храна, тъй като количеството на този витамин се формира от чревната микрофлора, то е недостатъчно. Месо и месни продукти съдържат много малко биотин, така че добавянето на яйца в менюто си домашен любимец е много важно. Особено за тези животни, които се хранят с природен диета.

Как да се даде на котките яйца

Както пилешко, така и пъдпъдъчи яйцанепоносимост към храната и алергични реакции. Следователно, те трябва да се въвеждат постепенно в диетата. За възрастни котки нормата е 1-2 яйца на седмица. Можете да ги предложите на животното, смесено с месо, извара или зеленчуци. Запомнете: яйцата могат да се дават само на варени котки, тъй като консумацията на този продукт в неговата сурова форма може да причини салмонелоза. За да не се застраши животното и цялото семейство, яйцата трябва да се готвят за най-малко 4 минути, което ще позволи да се гарантира унищожаването на патогени.