Съвет 1: Какъв вид месо да се храни с кучето

Съвет 1: Какъв вид месо да се храни с кучетоМесото е основният и незаменим продукт в Българиядиетата на кучето. Ето защо е толкова важно да го дадете на вашия домашен любимец. Тъй като този продукт е от различни сортове и видове, много кучета развъдчици имат въпрос за това, какъв вид месо е по-добре за техните четирикраки приятели.

Какъв вид месо да се храни с кучето

Телешкото и говеждо месо са най-полезниза кучета. Следователно, най-добре е тези разновидности да се включат в храната на вашия домашен любимец. В същото време месото трябва да се нарязва на парчета. Ако кучето е малка порода, тогава те трябва да са достатъчно малки. Не можете да давате мляно говеждо и телешко месо на домашен любимец, защото не се смила в червата сурово. Самият месо не трябва да е твърде дебел.

Какво да се храни с кучето, с изключение на филето?

Месото плът е желателно за хранене на домашен любимец,но това не е необходимо. Рязането може да бъде заменено с всякакви части от трупа със съдове, вени и филм. Все пак трябва да се уверите, че той е преминал ветеринарен контрол, така че тази храна да не причинява хелминтиаза. Ако части от кланичния труп се получават в резултат на принудително клане, то задължително трябва да се свари, преди храненето на животното. Страничните продукти могат да се използват и за хранене на куче. Те могат да бъдат бъбреците, вимето, сърцето, белите дробове, черния дроб, стомаха. Те трябва да бъдат варени и давани със зърнени храни. Но не влизайте в диетата на черния дроб на кученцата, тъй като има слабително действие. Възрастните кучета трябва да се дават в малки количества. В същото време вторичните продукти в никакъв случай не могат напълно да заместят месото, тъй като съдържат по-малко протеини и имат ниска хранителна стойност. Суровите хрущяли и кости също могат да бъдат включени в диетата на кучетата. Те трябва да се прилагат няколко пъти седмично в малки количества. Благодарение на тях ще бъде възможно да се укрепят зъбите на възрастни животни и да се допринесе за тяхното образуване в кученце. Трябва да знаете, че хранителната стойност на костите и хрущялите е ниска, затова заедно с тях трябва да давате обикновена храна. Кръвта, получена по време на клането на животни, по отношение на съдържанието на протеини е почти по-ниска от филето, но влизането в диетата трябва да е малко, иначе животните ще имат алергия. Необходимо е да се подложи на топлинна обработка. Срокът на годност на кръвта е няколко дни.

Свинско и домашни птици в диетата на кучето

Свинско може да се дава на малки кучетасума. Тя не трябва да е твърде мазна. Трябва да се вари и добави към овесена каша фино нарязани парчета. Откажете да влезете в диетата на мазнините. Той може да предизвика затлъстяване при животните. Домашните птици трябва да бъдат включени в храната на кучетата. Тук е необходимо да се използват само филета, предварително нарязани за 30-40 минути. Костите на птицата могат да предизвикат запушване на червата. Ето защо, да ги въведете в храната на вашия домашен любимец е силно обезкуражено.
Съвет 2: Каква е най-добрата храна за кученцето?Малките домашни любимци се нуждаят от специални грижи от собственика. Не можете да захранвате кученце, например, със същата храна като кучето за възрастни. За да накарате бебето да расте, ще трябва да го готвите отделно.

Каква е най-добрата храна за кученце?
Ще ви трябва
  • - качествена храна за кученца;
  • - месо, хрущял;
  • - извара;
  • - Витаминни добавки.
инструкция

1


Кученцата се нуждаят от подходящо хранене,Неподходящата храна може да доведе до развитието на различни костни аномалии. Не можете да храните бебетата само с месо, този продукт не съдържа всички хранителни елементи, които са необходими за разрастващото се куче.

2


Но е необходимо и изобилие от витамини и калцийизбягвайте, в противен случай това може да доведе до нарушаване на фосфор-калциевия метаболизъм, което на свой ред може да причини неправилно образуване на кости и кривина на предните лапи. Липсата на добавка на витамини може да причини рахит, но тази болест е сравнително рядка, а последствията от прекомерното изхранване на това хранене са по-сериозни и по-чести.

3


Хипервитаминозата води до ненормален растеж иасимилация на някои минерални соли, развитие на предразположение към чревна кривина и разширяване на стомаха. Диетата на кученцето трябва да съдържа най-малко 29% протеини. Липсата на основни аминокиселини, които животното получава от протеини, уврежда имунната система и правилното развитие на мускулатурата и скелета на кучето.

4


Идеален за кученцето е специаленбалансирано хранене с обозначение на необходимата доза върху опаковката. Дозирането е особено важно за кученцата. Свободното хранене може да доведе до прекомерно хранене, което, странно, за кученцата е по-вредно от подхранването. Прекомерното изхранване ще предизвика твърде бърз растеж, което ще се отрази отрицателно върху образуването на скелета и може да доведе до редица заболявания в бъдеще. Важно е растежът на кученцето да не е бурен и експлозивен, но нормален и гладък, той допринася за хармонично развитие.

5


При избора на специална храна е по-добре да се дадепредпочитане за сухо, което съдържа много повече хранителни вещества, отколкото в консервираните консервирани кутии. Моята храна приблизително 80% се състои от обикновена вода. И за по-добро съхранение запазва много захар се добавя и сол, в която не е особено необходимо на кучето, докато в суха храна влага 9%, а останалата част - хранителни вещества. Трябва да се помни, че при подаване суха храна, кученце особено голяма нужда от прясна вода.

6


Необходимо е да се обърне внимание на предимствата накученце. Не е необходимо кучето да се храни с храна, която той не обича и от който отказва всеки път. Препоръчително е да опитате няколко марки качествени фуражи, видове месо, риба и да изберете храната, която домашните любимци яде най-добре, докато се опитвате да направите храната балансирана. Храната, която кучето не харесва, може да бъде опитано отново не по-рано от една-две седмици.