Кога да даде на коте суха храна

Кога да даде на коте суха хранаСухата храна е много удобна за собственика на животното,защото не разваля и не изисква допълнително готвене. Но не всички "сушене" са подходящи за хранене на малки котенца, такава храна трябва да се дава само от определена възраст.

Кога да даде на коте суха храна


Ще ви трябва
  • - специално мляко на прах за котенца;
  • - кефир;
  • - чиста вода;
  • - суха храна за котенца;
  • - фино нарязано месо;
  • - извара.
инструкция

1


Малките котенца (1-2 месеца) са нежеланида свикне със сухата храна. Но ако все пак собствениците решат да започнете хранене с този продукт, "сушене" първо трябва да се подготви. Храни се наложи да се накисва в специалното мляко за котенца с ниско съдържание на лактоза (на разположение в магазините за домашни любимци), нискомаслено кисело мляко, бульон или вода. Получената суспензия може да се смеси с месо храна (месо).

2


Стомахът и червата на малки котенца са много нежнии чувствителната, толкова твърда суха храна може да доведе до микротрамус на лигавицата. Сухата храна не трябва просто да се излива с топла течност, но изчакайте, докато я попие и подуе. След това една вилица може да направи подобие на картофено пюре за котенце.

3


На котето бързо преминава към твърда храна,котката по време на кърменето трябва да бъде хранена със същата храна, на която трябва да се прехвърли бебето. На тази възраст не давайте на домашния любимец само суха храна, трябва да замените такава храна с фино нарязано месо, птици и рибни филета.

4


Започвайки от един месец и половина, суха храна заКотето постепенно се разрежда с по-малко течност и не го смесвайте с по-мека храна. Преходът трябва да бъде гладка, суха храна в чиста форма, без да се смесва водата с котенцето без страх, може да се даде само на три месеца.

5


До 2-месечна възраст котето трябва да изчезне напълновърху твърда храна. След 2-3 месеца котенцата се формират предпочитания за вкус, така че да се придържат към сухата храна на домашните любимци, за предпочитане в тази възраст. По това време котенцата имат малък стомах, но те не се чувстват наситен, така че не могат да решат колко много ядат, най-добре е да им давате храна на малки порции четири пъти на ден. Домашни любимци, които ядат суха храна, особено се нуждаят от достъп до чиста вода.

6


След 3-6 месеца котените започват да променят зъбите си,така че през този период сухата храна е най-полезна, тя ще помогне на временните зъби да паднат по-бързо и ще спомогнат за развитието на дъвчещите мускули. Заедно със сухата храна, котенцата могат да получат варено пиле, месо, риба и извара. В качеството на суха храна са всички необходими витамини и минерали, но ако това не е основната храна, можете допълнително да дадете на котето специални витаминни добавки.

7


6-12 месечните котенца продължават да растат, но да се хранятте вече са възможни, както и при възрастни животни. Трябва да се отбележи, че е нежелателно да се дава мляко на домашни любимци на всяка възраст, което може да доведе до нарушения на храносмилането. Възрастните животни до една година по-добре диверсифицират храната си, вместо да се прехвърлят веднага и напълно в суха храна. Самият фураж трябва да бъде с високо качество, за предпочитане да избере продукт, предназначен специално за котенца.