Wallaby: някои особености на вида

Wallaby: някои особености на видаWallabies се считат за едни от най-хубавите и най-хубавитеочарователни животни на австралийския континент и съседните острови. Те се отнасят до бозайници от семейство Кенгуро. Размерът на wallaby е по-малък от обикновения кенгуру.

Wallaby: някои особености на вида

Wallabies са често срещани в Нова Гвинея, Австралия,Тасмания. За да прекарате времето, което това животно предпочита в гората и сред храстите, се оказва, че тези животни се намират на открито. Те живеят в Британските острови, повечето от които живеят на остров Ман. Представени са няколко вида палатки. Например, планина, гора, червено-сива, райска, блатиста.

Marsh wallaby размер от 75 до 85 см, мъжепо-големи от женските, теглото на животните от 15 до 20 кг. По-малки видове от тези животни също могат да бъдат намерени. Например, ивицата с рязан валлаби (лансиран кенгуру) достига размер до 45 см, с тегло само до 2 кг. Един от най-големите представители - бърз валлаби (бърз кенгуру). Дължината на тялото може да достигне 105 см, дължината на опашката - 75 см. Тези животни могат да тежат до 20 кг.

Цветът на палтото на палтото е тъмно кафяв, дълъг и гъст, на краищата и опашката на тъмно оцветяване.

Животното е нощно. Начинът на движение на едно животно скача с помощта на задните крака.

Храни се с дървета с растителност - листа, трева, треви и културна култура, могат да ядат кора и някои отровни видове треви, които не са подходящи за храна за домашни любимци.

Бременност Valium е краткотрайно - 35-38 дни. Обикновено се появява едно бебе, понякога има две. Когато жената все още е на 5-7-ия ден от бременността, тялото й вече е готово за ново оплождане. Вторият ембрион започва да се развива, след като предишното бебе напусне чантата.

Тези животни достигат сексуална зрялост до 15 месеца. Те живеят около 15 години.