Удивителни животни: африкански гражданин

Удивителни животни: африкански гражданинАфриканският континент обитава множество различни видове живи същества. Една от редките африкански животни са цицците. Те са хищници на семейството на вирусите от африканския цибет.

Удивителни животни: африкански гражданин

Африканските граждани са хищническибозайници, чийто размер на тялото е до 58 см, като опашката е с дължина от 46 до 62 см. Животното животно тежи около 2 кг. Външно африканското цибет е като котка с къси лапи и кръгли уши. Вълната е сиво-кафява, с различни кафеникави нюанси, с по-тъмни петна по тялото, твърди в краищата. Опашката е малко по-тъмна от цвета на каросерията. Лапите имат миризливи жлези, в долната част на корема също има желязо със силна миризма.

Заобиколи африканските граждани в ЕкваториалнаАфрика в гората. Дейността се предпочита да тренирате през нощта, прекарайте един ден високо в клоните. Животните са самотни или са загубени в териториални групи, например жени с малки. Нейната територия е защитена, а възрастни не са позволени.

Цитовата диета включва бръмбари, птици, яйца, летливимишки, мърша, животни посещават пилешките кофи, консумират плодове от растения, плодове. Те обичат кафе на зърна, което се използва за получаване на много скъпа кафе напитка - от нечист животински зърна.

Местните жители държат цибета като домашни любимци - с радост разрушават гризачи.

Кълбовете раждат млади хора, главно през октомвриили май, което съвпада с мокрия сезон. През годината циците имат от 2 до 3 лета, броят на малките в тях е от един до четири. Жената показва малките в дупки. При раждането малките имат косми, на петия ден се движат свободно и след 2,5 седмици напускат котката. Вече след два месеца кучетата си намерят собствена храна.