Съвет 1: Каква порода от Йорк

Съвет 1: Каква порода от ЙоркНе толкова отдавна, да имаш куче от порода ЙоркширТериер се счита за огромен лукс, а кученцата от тази порода струват много пари. В момента да станеш господар на Йоркширския териер не е лукс, а каприз! Факт е, че тези кучета са справедливо считани за едно от най-малките джобни животни в света.

Йоркшир - прекрасни същества!

История на Йоркширските териери

Йоркшир - истински малки приятели! Тази порода произхожда сравнително наскоро - през XIX век. Те за първи път в Англия и са въведени като опция за ловно куче: йоркширски териери са били използвани за улов на малки гризачи. Любопитното е, че като ролята им не трая дълго - сладки същества забелязали дамите от най-високо obschestva.Posle този йоркширски териери са придобили статут на ръка (чифт) кучета, тъй като почти всеки друг дама иска да са си осигурили такава "играчка" в дома му. След известно време, йоркширски териери са станали неизменна "атрибут" на всеки истински дама в определена социално събитие и официална вечеря. Тези кучета дойдоха и си дрескод: мини лък вързана на главата териерът е.

Йоркширски териери са на мода!

Йоркширските териери са в моментадоста популярни декоративни кучета по цял свят, защото те са една от най-малките породи кучета. Тези трохи са общителни и весели, както и лоялни, уверени и смели същества! Те могат да съдържат както опитни собственици, така и истински аматьори. Въпреки нелепия си размер, смелите и независими йоркширски териери често се опитват да доминират на други кучета, които понякога ги превишават в статус и размер. Любопитно е, че тези същества могат лесно да се справят с други домашни любимци. Йоркшир лесно получава заедно с малко дете.

Йоркширски териер: минусите от тази порода куче

За съжаление, това уникално куче породаимаше и минуси. Благодарение на популярността на качеството на кученцата започнаха да се влошават - непрекъснато наблюдават цялото родословно дърво в Йоркшир не могат. Често, безскрупулни животновъди палци болни животни, в резултат на което светлината се появява нездравословни кучета potomstvo.K минусите на тази порода могат да бъдат отнесени към егоизъм Йоркшир кучета сочат, че от доста много внимание, грижа и обич. Ако собственикът ще лекува домашния си любимец с малко студ - кучето може сериозно да се обиди и да се разгневи на него! Освен това, грижата за тези същества изисква определена цена: ежедневно сресване на косата, и грижи за кожата на нокти и постоянно миене може да изсмуче от много бизнес лице sil.U много представители на кучета порода често имат проблеми със зъбите. В тази връзка зъбите на Йоркшир се нуждаят от редовно почистване и премахване на плаката. Тази процедура също отнема много време. И в студения сезон тези трохи се нуждаят от топло дрехи и дори обувки. В резултат на това тези кучета ще трябва да вземат цял ​​рафт в килера си.
Съвет 2: Йоковата шоколадова коткаВ света има огромен брой коткискали - някои от тях са известни от древни времена, други са се появили съвсем наскоро. Повечето породи са резултат от дълга работа на развъдчици, но има и такива породи котки, които се появиха съвсем случайно. Една от тях е шоколадовата котка в Йорк.

Йорк шоколад коткаОтличителна черта на тази порода е гладкашоколадово покритие (въпреки че е позволено и люляк нюанс). Тъй като не е трудно да се отгатне от титлата, породата е отгледана в град Ню Йорк, САЩ. Това се случи през 1983 г. и съвсем неочаквано. Американката Джанет Чифари, любовницата на инбремираната черно-бяла котка и котка, открила сред потомството си котенце (момиче) с красив шоколадов нюанс. Както се оказа, сред прадедите на родословните си домашни любимци са сиамски котки, което обяснява появата на коте от такъв необичаен цвят в черно-белите родители. По-късно шоколадовата котка има свои собствени котенца, сред които отново имаше едно коте шоколадово, този път момче. Жената реши да ги намали - и се появи нова порода котки.

Появата на шоколадовата котка в Йорк е близо до неястандартите на своите сиамски предци. Теглото на тази порода е около 4-6 кг. Главата е със среден размер, закръглена форма с високи уши, закръглена по върховете. Очите с овална форма са златисто зелени на цвят. Тялото на котката е удължено, с лека мускулатура. Опашката е дълга, с гъста коса. Вълната е гъста, средно дълга.

Йоркските шоколадови котки имат средна продължителност на живот от около 14 години, докато те се отличават със силно здраве.

Характерът на шоколадовата котка е доста игрив идокато е много любезен. Представителите на тази порода произнася ловен инстинкт, който се изразява в поведение и игри нея, обаче, тези котки са абсолютно не-агресивни, много привързан със собствениците и техните деца. Освен това те напълно се съчетават с други животни в къщата.

Грижата за котка от шоколад в Йорк изисква повечевнимателен подход. Полудългата вълна се нуждае от редовно изтриване, за да не изгуби външния си вид и тъй като замърсяването на котката трябва да се къпе.

Шоколадовата котка от порода "Йорк" не се използва широко в Русия и е най-популярна у дома.