Какво да нахраним Toy Terrier

Какво да нахраним Toy TerrierМного от собствениците на детски играчки вярватда се прави, периодично добавя към храната на малките домашни любимци всички видове "yummies" от тяхната маса. Въпреки това, това погрешно схващане, тъй като мастната "човешка" храна не е добра, освен затлъстяването и развитието на всякакви болести, не обещава кучета.

Играчките териер

Кучето трябва да яде само тезипродукти, които не са вредни за здравето си - това е общото правило, което трябва да се вслуша всеки собственик на териерът или кучето на всяка друга порода. Трябва да се помни, че "човешкото" диета на базата на мастни храни и ако от време на време го подава на своите chetyrehlapomu други, в бъдеще това може да доведе до проблеми във функционирането на стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и други органи на животното.

Това, от което се нуждаете и какво не можете да нахраните играчката териер

Представители на някои породи кучета (включителнои че-териери) много склонни към затлъстяване, така че никой ветеринарен лекар в света не съветват да се хранят животните такива мазни храни. А просто правило да се запомни: не нахрани кучетата свинско и овче, а може и трябва да бъде - говеждо, пилешко и пуешко месо. Говеждо месо трябва да се даде едно куче в сурово състояние, въпреки че като се започне от най-ранна възраст на животните, и птиче месо е по-добре да се вари в продължение на един час или два на бавен ogne.Krome месо, можете спокойно да се включат различни продукти в диетата на кучето: бели дробове, сърцето, черния дроб, бъбрек, стомаха. По отношение говеждо стомаха (това вкусен популярно нарича белег) може да се каже, че това е страничен продукт от най-полезните и питателна за кучето, тъй като тя съдържа много полезни вещества. Той трябва да е време, за да се хранят на малко куче белег и любовта към това ястие ще остане с него през целия си zhizn.Govyazhya черния дроб също е изключително полезно за кучета, но да го добавите в храната не се нуждаят повече от два пъти седмично, защото честата употреба на този продукт може да доведе до храната на животните нарушения: диария, запек и повръщане. Черният дроб, подобно на други карантия, трябва да се вари преди хранене.

Какво, освен месото?

В допълнение към месото и карантията към кучето породаНа този териер може да се дава морска риба, веднъж на всеки три дни можете да угодите на вашия домашен любимец с варено пилешко яйце (за предпочитане с жълтък). В диетата трябва да присъстват и каша: просо, елда, овесено брашно, ориз. Не се препоръчва да се хранят кучетата от перлен ечемик, тъй като това е много "тежко" за кучешкия стомах. Понякога куче може да изпита стомашни проблеми, и в храненето каша куче ориз, но това се случва много redko.Ochen полезни за растежа и развитието на организма на кучето, и пресни зеленчуци. На думата "прясно" тук трябва да се обърне специално внимание, тъй като най-полезни са тези зеленчуци, които не са термично обработени. Препоръчва се да се включат моркови, цвекло, зеле, тиква, краставици, домати и тиквички в диетата на кучето. Понякога приятелят ви с четири бузи може да получи несолвен доматен сок - това е отличен инструмент за почистване на зъбите от плака и зъбен камък.