Породи големи котки

Породи големи коткиДомашните котки са потомци на различнипредставители на семейство котки. Някои породи домашни котки са получили от хищните си предци такива характерни особености като големия размер и теглото на животното. Индивидуалните екземпляри могат да достигнат височина от половин метър и индивидите тежат до 18 кг.

Велика котка

Средното тегло на домашна котка е 3-4 кг. Най-голямото увеличение на кастрираните котки, които с висококалорична диета и заседнал начин на живот обикновено наддават на тегло 5-6 кг. Но има породи котки, които са носители на рекорди с голямо тегло и гигантски размер. Котките и котките на такива породи достигат външните пропорции на средното куче.отколкото да захранвате Maine Coon

Мейн Куун

Ясен лидер с големи размери - порода коткиМейн Куун. Тази древна порода котки произхожда от Северна Америка в състоянието на мъжете преди около 150 години. Според многобройни легенди предците на котките от тази порода се превръщат в северен американски рис, тръстика и дори миеща мечка. Наистина, пискюлите на ушите на котки Мейн Куун са същите като в тръс и пухкава опашка, дълга коса и оцветяване прилича на миеща мечка. В допълнение, името на Maine Coon е преведено като "миеща мечка котка от състоянието на мъжете".Как изглеждат кучетата от МейнПородата е малка, но много популярна, така чеКотетата от тази порода са много скъпи. Maine Coon котки имат спокойно, приятелско разположение, което е много ценено на изложби, както и "кучешка" преданост към собственика. Котките до четиригодишна възраст растат до 8-10 кг, котките - до 13 кг, в единични случаи - до 15-18 кг. Дължината на индивидите достига 135 см, а височината при холката е 30-45 см. Въпреки големия размер и тегло, представителите на тази порода са мобилни и грациозни.рентабилност

савана

Друга порода котки, чиито представителиса големи по размер, е савана. Това е късокосмест порода с леопард. Савана котки са настъпили след изкуственото пресичане на домашна котка с див африкански сервил. кои животни са най-големиНе всички фелинолози разпознават тази порода катоу дома. Подобно на много хибриди, савана е нестабилна порода, която не предава ясни признаци на потомството. И мъжете от савана преди 4-то поколение са безплодни. Във връзка с такива трудности при отглеждане, котето на савана е изключително скъпо, цената може да достигне до 20 000 кубически метра.Кои котки са най-интелигентниКотки от савана, наследени от дивата природапредците гъвкаво, грациозно тяло, дълги крайници и необикновен скок. Височината в холката на животните може да достигне 60 см, а теглото на големите котки достига до 15 кг. Котките тежат по-малко - 7-8 кг. Саванските клетки са трудни за привикване към таблата, затова те за предпочитане се държат в частна къща. Котките са лесно подготвени, искат да ходят на каишка.

Краля

Младата раддолска порода се отглежда чрез пресичанекотки от бирмански и персийски породи. Интересно е, че за да се получи нова порода, бяха взети най-малко заседналите, спокойни и мирни котки, които не познаваха улиците. В резултат на това представителите на тази порода се отличават с спокойствие, намален мускулен тонус и търпение. Дългокоси котки Ragdoll имат значително тегло - 7-10 кг, за което се наричат ​​"добродушни гиганти". Рагдолите скачат зле, могат да седят на колене за часове. С добро хранене тяхната дебела, красива вълна от бял или лилав цвят никога не пада. Друга отличителна особеност на породата са огромните ярки сини очи.