Съвет 1: Най-голямата порода котки

Съвет 1: Най-голямата порода коткиВеликите котки предизвикват нежност и желаниенатисни пухкавата страна. Индивидуалните представители на всяка порода могат да растат големи и добре хранени, но има разнообразие от котки, които като цяло изглеждат по-големи от техните колеги.

Най-голямата порода котки

Котката на фермера

Maine Coon е порода големи котки. Теглото на мъжките може да достигне дванадесет килограма, а сред любителите на тези животни има легенди за котки, които претеглят всичките петнадесет. Тези гигантски миосери се появяват в североизточната част на САЩ в Мейн. Твърдият климат в района повлия върху появата на такава необичайна порода: най-добрите пухкави котки бяха адаптирани към живота в такива условия. Maine Coons се държат от местни фермери, тъй като тези котки са отлични при улавянето на мишки и други дребни гризачи, които заплашват ау-двойката.

Мейн куун Външен вид

Мейн Куун - голяма мускулна котка с широксилни лапи и големи уши. На главата и шията вълната на тези животни е къса, отзад и отстрани се удължава. В допълнение, Maine Coons имат луксозна пухкава яка и пискюли на вече дълги уши. Цветът на палтото сред представителите на тази порода може да варира. В цвета на котките може да присъства черно, бяло, сиво, кафяво, както и всяка комбинация от тези нюанси. Също така има яркочервени мойни кончета.

Плод на любовта на котка и миеща мечка

"Maine Coon" в превод означава "Maine coon". Породата получи това име поради сходството на животните с миената мечка. Хората, които отдавна не разбират биологията, се смятат за закръглени Мейн Куун с пискюли на ушите и характерен ивичен цвят, резултат от любовна връзка между миещата мечка и котката. Разбира се, сред предците на Maine Coons няма миещи мечки, но името е фиксирано зад тази порода.

Естеството на огромна котка

Въпреки впечатляващия си размер, Maine Coon -нежно и привлекателно животно. Тези котки са силно привързани към собственика, за което са получили псевдонима котка-куче. Те могат, като посветено куче, да се разхождат из къщата цял ден, да гледат какво прави и чакат търпеливо, докато собственикът е свободен и способен да обърне внимание на тях. В този случай монасите не са натрапчиви. Те няма да отидат на клавиатурата, когато работите върху лаптоп и няма да се вмъкнете между лицето и книгата, докато четете. За непознатите хора, котките на миещи мечки обикновено са предпазливи, но не показват агресия. С някакъв вид маунтин коун може да изглежда бавен, но в действителност е много активен. Тази порода е по-добре да накараме хората да живеят в домовете си или просторни апартаменти, тъй като кукумявката обича да тече, да лови топка или лък. Наскоро предците на домашните котки са хванали мишки във фермите, така че ловните инстинкти в тях са много силни.
Съвет 2: Породи котки: сибирскиСибирските котки са много красиви и забелязваткакто фелинолози, така и обикновени котки. За първи път за котките от тази порода се споменава в XVI век, а след това те се наричат ​​Бухара. Настоящото име на породата се формира поради факта, че нейните представители имат сибирски корени.

Котки: Сибирскивид

Сибирците създават впечатлението за големи котки, които се дължат навеликолепната си тучна вълна. Всъщност тялото им е доста компактно. Средното тегло на женските сибирски котки е 3.5-7 кг, мъжете - 6-9 кг. Сибирците растат бавно, падежът достига 5 години. Тялото им е със средна дължина, мускулеста, гърба леко над раменете, корема е твърд. Лапите са със средна дължина, задните крака са малко по-дълги от предните крака, големи, има междузъбване между пръстите.

Главата на котките от сибирска порода е трапец, вгорната част на черепа е по-широка, до муцуната леко се стеснява. Муцуната е закръглена. Ушите са средни или големи, закръглени, разстоянието между тях трябва да е равно на ширината на ушите. Очите са големи, почти кръгли, изравнени, външният ъгъл леко издигнат. Брадичката е закръглена, не излиза напред.

Вълна и цвят

Дължина на вълна в сибирска породаварира от средно до дълго, има двоен подкосъм. На гърдите и долната част на гръдния кош палто е по-къс и по-дебел. Има много вълна на главата и е достатъчно трудно. Всички традиционни цветове (монохромни и шарени), сребърни / пушени, цветни точки, всякакви количества бели са приемливи. Неподходящи лилаво, шоколад, фауни, канела и техните комбинации, както и Бирма.

характер

Сибирската порода се отличава с балансиран характер. В едно семейство сибирските котки се чувстват комфортно, но няма да се отегчават особено в самотата. Те изискват много място, ходят на чист въздух.

недостатъци

Дългата коса се нуждае от периодично разресване. В допълнение, белият сибир може да бъде объркан с турската ангора.Съвет 3: Най-малката порода кучеМиниатюрните кучета са спечелили много почитатели. В градския апартамент, поддържането на такъв домашен любимец е много удобно - не изисква много място и кучето дори може да бъде обучено да ходи в таблата като котка. Малките кучета на планетата са Чихуахуа.

Най-малката порода кучеИстория на Чихуахуа

Чихуахуа е най-малката порода куче. Представителите на възрастни достигат тегло от три килограма, а най-малките тежат не повече от петстотин грама. Тези трохи са от Мексико, където отдалечените им предци са смятани от индийците за свещени животни. Смята се, че съвременната порода е чрез кръстосване на своя мексикански родител - кучета Techichi - Китайски гребенест, който пристигна в Централна Америка в испанските кораби, които успешно са унищожени krys.V XIX век сред заможните европейски туристи е на мода пътуване до Мексико. Там европейците обърнаха внимание на местните жители, които продадоха малки кучета. След първите образци се появяват в Стария свят и бяха представени на обществеността, те бързо печели популярност благодарение на малките си размери и доста външен вид. Оттогава насам чихуахуа са придобили все повече фенове.

Чихуахуа в Русия

В Русия, Чихуахуа се появи благодарение наКубинско-съветско приятелство на народите. Фидел Кастро лично даде на Никита Хрушчов две кучета с отлично родословие. Дъщерята на Хрушчов предаде кучетата на близък приятел на семейството Евгения Жарова (по-късно тя извади руснака и този териер). Евгения стана първата порода на породата в СССР.

Появата на Чихуахуа е измамно

Външно, чихуахуатата са много хубави. Тези малки кучета имат големи експресивни очи и големи, често покрити с дълги вълнени уши. Тези миниатюрни животни обаче имат независим и доста груб характер. Те не обичат децата и често стават лидери в домове, където има други животни, подчиняващи се на по-големи братя. Чихуахуа бързо, енергично и грациозно. Гледайки тези кучета, може да се получи впечатлението, че те не осъзнават техния размер. Зверек може лесно да се хвърли върху котка или голямо куче. Чихуахуа е предано животно. Те са много привързани към собствениците, но те могат да бъдат малко враждебни към гостите, които не са добре познати. Тези кучета са чудесни за отделни хора, които прекарват много време у дома. Кучета с удоволствие ще придружават собственика, да седят в скута си, докато чете книгата, да спи с него в същото легло.

Най-малката Чихуахуа

Към днешна дата най-малкото кучесе смята за Чихуахуа Мили, която живее в Пуерто Рико. Поради някаква болест Мили спря да расте, когато все още беше кученце. Днес растежът на трохи е 9,65 сантиметра, а теглото е само 400 грама.