Как да нахраним месечно коте

Как да нахраним месечно котеНовородено коте се храни изключителномайчиното мляко. Този продукт в този жизнен стадий осигурява малък организъм с всичко необходимо. Но след месец след раждането можете постепенно да преминете към различно ниво на хранене.

Как да нахраним месечно коте

Правила за хранене на месечни котенца

Как да се хранят новородени котенцаЗахранвайте месечното котенце на малки порции 4-5 пъти на ден. Важно е да се гарантира, че котето не преяжда, тъй като това е вредно за стомаха му. как да се хранят новородени котенцаНовите продукти трябва да бъдат въведени в малкина порции, постепенно довеждайки тяхното количество в норма. И в един ден можете да въведете само един нов продукт. Всеки път, когато трябва да наблюдавате реакцията на тялото на котето. Ако няма промени в състоянието на домашния любимец, продуктът може да продължи да му се дава. В случай на проблеми (диария, запек, повръщане и т.н.), въвеждането на нова храна трябва да бъде преустановено. котка майка умря там са котенца как правилно да ги хранятНе се препоръчва ежедневно да се въвеждат нови продуктив храната на котенце. По-добре е да поддържате пауза за 2-3 дни. Една порция храна трябва да бъде равна на супена лъжица без пързалка, дневна доза от 120 грама. Котето трябва да има свободен достъп до чиста питейна вода през целия ден. За да може котката да започне да яде самостоятелно, той се нуждае от помощ. След като се разкъсат от майката и предлагат млякото на трохи, е необходимо внимателно да го изтеглите в купата и малко да навлажнете носа. По същия начин трябва да направите останалата част от продуктите. С течение на времето тези действия коте няма повече да бъдат необходими. В допълнение към млякото, в диетата на месечното коте трябва да се въведе извара. Първоначално, тя трябва да се разрежда с мляко до консистенцията на заквасена сметана. Консумацията на извара предотвратява развитието на рахит, тъй като този продукт съдържа много калций. Едно месечно коте може да бъде даден мляко-разреден яйчен жълтък. Протеинът се допуска само след навършване на два месеца. Полезно за котенца варени зеленчуци под формата на супи и kashke, но винаги на месо бульон. Това обаче не се харесва на всички домашни любимци. Те макар и малки, но хищници. Те харесват месото. От месни продукти се допуска да се приготвя предварително сварено и нарязано говеждо месо, риба, пиле. Сурово месо и риба не трябва да се дават на котето, тъй като съществува риск от инфекция с червеи или чревни инфекции. За нормалния растеж на котето е необходим необходимия прием на необходимите витамини и минерали. Можете просто да ги купите във ветеринарни аптеки. Особено за котенца у дома се препоръчва да се покълнат трева и пшеница.

След това е нежелателно да се хранят месечно коте

Не се препоръчва да храните котето с храна от вашетотаблица. Изключително нежелателно е да се дава систематично на домашния любимец същите продукти. Това се дължи на факта, че да се свикне с едно нещо, той няма да яде друга храна. В допълнение, не трябва да давате пушени продукти, свинско месо, нестандартни продукти. Не се препоръчва да привиквате на домашни любимци за суха храна или за консерви от котки. Тяхната редовна употреба допринася за развитието на уролитиаза и за значително намаляване на продължителността на живота. Освен това, свикването на котето за суха храна, той вече няма да яде здравословна храна.