Какво правят костенурките у дома?

Какво правят костенурките у дома?През последните години, земни и водни бъговестана един от най-популярните домашни любимци. Това е лесно да се обясни: костенурката заема малко място, тя не се нуждае от редовни разходки и постоянно внимание от страна на собственика, да се грижи за това е проста и не се случи на алергии грешки.

Какво правят костенурките у дома?

Условия за костенурката

Всичко за костенурките: как да ги пазятЗасаждане на костенурка в къща, не забравяйте товатова е живо същество, което се нуждае от внимателна грижа и внимание към здравето. Първо, решете коя костенурка предпочитате, земя или вода? В зависимост от избора ще ви е необходим аквариум или терариум, в който животното ще живее. Мнението, че костенурката може да се движи свободно около апартамента, е погрешна. Нямайки свое собствено място, влечугите рискуват да настигнат студ в течаща вода, да стигнат до вас или до къщата под краката и да се наранят или да стигнат там, където няма да бъде лесно да се измъкнем.

Водна костенурка

как да държи костенурка в апартаментаНай-популярният вид е водатачервено-бели бъгове. За поддържането на животното ще ви е необходим просторен аквариум, който ще бъде даден малко парче земя на костенурката е мястото, където да си почине след плуване. Водни бъгове - хищници, така че с удоволствие ще изядат жива храна като червейче, насекоми, морски дарове, прясна риба, предварително обезкостено и настърган.
Не давайте на костенурки варено месо или риба - това може да доведе до чувство на неудовлетвореност и неразположение. Разграждането на тези животни не е предназначено за храносмилане на термично обработени храни.
Въпреки хищния си характер, костенурките не го правятотхвърлят зеленчукови храни - салата, моркови и водорасли. Също така във всеки магазин за домашни любимци можете да си купите специална гранулирана храна за водни костенурки.

Земна костенурка

как да транспортирате морска костенурка във влакЗемя или костенурка в Централна Азия -жител на топли страни и следователно трябва да бъде държан в терариум с лампа, поставена над нея, за да осигури достатъчно топлина и светлина. Костенурките са вегетарианци. Тяхната диета трябва да се състои от пресни зеленчуци, плодове, плодове и зеленчуци. Костенурките се нуждаят от храна, съдържаща едри диетични фибри, така че основата за дажбата на сухоземната костенурка трябва да бъде кал, моркови, цвекло и ябълки. Ако дадете костенурката зелено, то трябва да бъде нарязано на ситно и винаги свежо. Не давайте костенурки прекалено пикантни зеленчуци, като кориандър или босилек, ограничавайте се до по-неутрални билки и маруля. В началото на пролетта, земната костенурка може да се поглези с млади листа от глухарчета.
Не забравяйте, че храната в котката на костенурката не трябва да бъде повече от три часа. Ако животното не е ял всичко, което сте й я предложили, не го оставяйте до следващото хранене.
За да нахраниш сухоземната костенуркав специализиран магазин можете да купите храна, съдържаща необходимото количество фибри и хранителни вещества, но не прехвърляйте костенурката само на сухи гранули, е необходима прясна храна.

Ограничения за храните

как да се хранят за възрастни костенурка водаВ стомаха на костенурка, вода и земя,не съдържа ензими, които помагат дайджест млечни продукти, хлебни изделия, зърнени храни или варени яйца. Може да си мислите, че любимата му домашен любимец, но тази сила е в състояние да наруши работата на бъбреците и костенурки стомашно-чревния тракт.