Гнездящи прасета: които породи избор

Гнездящи прасета: които породи изборСред другите домашни животни прасето не е равноот паяжина, скоростта на натрупване на тегло, обема на полученото месо, както и храненето и вкуса му. Прасето е много плодовито: за разлика от кравата, която носи едно теле всяка година, свинята може да има до 14 прасета на прасе на свинята и в рамките на една година може да проникне два пъти с подходяща грижа.

Гнездящи прасета: които породи избор

Поради тези причини, домашните птици за разплодусловията се считат за много печеливша работа - не само ще можете да напълнете хладилника си с качествено вкусно месо, но и ако искате да печелите пари от продажбата на свинско месо. За да се култивирате прасета, трябва да изберете правилната порода, да се грижите за подходящи фуражи и фуражни добавки за прасета, да следите началото на сексуалното лов в свине майки и да осигурите необходимата помощ при раждането на свинете.

Какъв вид прасе е по-добре да изберете

Вкъщи руските фермери се отглеждатКакто домашните, така и чуждестранните породи свине, които по традиция се разделят на три основни категории: осолено месо, месо и бекон и бекон. Каква порода да избереш за своето стопанство зависи от теб.

Сезонни и месни породи: Миргород, Северен Кавказ, белоруски черно-бял. Цветът на прасетата е черен или черен и оцветен, те се различават по своята лека тежест и бързо утаяване.

Бейкън скали: популярна земя и естонски бекон. По външния вид свинете са бели, дълги уши, с удължен багажник, с добре нахранени гарнитури и слабинки. Доходността на бекон от такава порода е ниска, добивът на месо е висок.

Месни мастни видове: Сибирски север, украински степ бял, литовски бял. Съответно цветът на животните е бял, прасетата са големи, имат слабо развита мастна тъкан и мускулната тъкан е добре развита. Разводът на прасета от тази порода е особено често срещан в домакинството, тъй като те са подходящи както за угояване с месо, така и за бекон. Големите бели прасета са плодовити, прасетата получават тегло за половин година на 100 кг, а големите нерези достигат 350-370 кг.

Напоследък става все по-популяренВиетнамски свине, чието отглеждане е икономически изгодно. Разходите за хранене, те изискват по-малко, поради своята компактност те заемат малко място, са много плодовити (до 20 прасета на пелета), имат добавка бекон.

Сексуален лов, бременност и протоси на виетнамскипрасета се появяват приблизително същата като тази на другите породи прасета. Въпреки това, при раждането на собственика, трябва задължително да присъстват - така че родилката, ще се чувствам по-спокоен боклук ще мине лесно, освен това непременно трябва да се гарантира, че новородените прасенца, получени кърмата в първия половин час от живота, защото те са родени с много ниско предлагане на хранителни вещества.