Съвет 1: Характеристики на кравата на Джърси Джърси

Съвет 1: Характеристики на кравата на Джърси ДжърсиКравите са сред най-често срещанитепредставители на говедата. Те дават на хората мляко, допринася за производството на фермата масло, извара и дори сирене. Трудно е да се надценяват стойността на всички крави за родното земеделие.

Характеристики на породата краварка

Кръстосан изглед, който се появи за първи път в откритите пространстваАнглия, е една от най-продуктивните породи. Кравите от породата Джърси се отличават с високо съдържание на мазнини в млякото и млечните продукти, което може да достигне шест процента, а понякога дори повече.

В повечето случаи пресичанетомъжки тениска с други породи, за да се увеличи съдържанието на мазнини и насищането на крайния продукт. Много фермери предпочитат да има на свое двор поне няколко представители на породата за развитието на конституция и плодородие.

Тази порода е млекопроизводителна, така че да се говори за специфичнитеглото няма смисъл. Поради смесения си характер такива крави често се подлагат на външни промени, дължащи се на постоянно развитие, което има положителни и отрицателни страни в собствения си ключ.

Поради високото съдържание на мазнини в млякото, на повърхността се появяват жълти бучки, които отличават дадената скала в крайния продукт от други представители.

Също така е важно да се отбележи значителен бройдоене. Това е повече от три хиляди килограма годишно на глава. Въпреки това, както вече беше споменато, кравата на Джърси по отношение на качеството на месото е много по-ниска, тъй като се отнася до кравите на млечната посока.


Съвет 2: Кои крави дават най-много млякоВ момента светът е "експлоатиран"голям брой породи говеда като цяло и по-специално крави. Те са разделени на млечни продукти и месо, и се смята, че по-голямата част на крава мляко може да даде Ayshirsie доста често в руските региони, намиращи се в европейската част на страната.

Кои крави дават най-много мляко
инструкция

1


Ашир крави отлично се преместватоколна среда и добре адаптирани към новите условия, не е много капризен към най-вената груба. млеконадой на животно може да достигне до 5000 кг мляко с максимално съдържание на мазнини от 4-4.2% годишно, а медианата обикновено се определя на ниво от 4500-4600 кг със средно съдържание на мазнини в 3.5-3.8%.

2


За пръв път това разнообразие от крави бешеофициално регистриран през 1862 г. в шотландското окръг Ayrshire. Тогава тя се разпространи достатъчно бързо във Финландия, Германия и Франция, и бе доведена и до САЩ, Канада и Австралия. Около края на XIX век асирийската порода започва бързо да печели популярност в руската империя.

3


И сега развъдните растения, специализирани вотглеждането на тези крави съществува в Ленинград, Ярославъл, Москва, Тула, Вологда, Новгород и Киров региони на съвременна Русия, както и в Карелия, на територията Краснодар и Република Коми. По този начин, Русия е на второ място в света по брой на животните ayshirskih крави в света. Намира се на около 90 000 животни или 2,8% от общия брой на "ayshirov" по целия свят. Отстъпва на страната по този показател само Финландия: 140000 ayshirskih крави.

4


Средната маса на животно от този вид еоколо 550-590 килограма. Обичайните й костюми са червени или пъстри. Главата на кравата е много лека и хубава, а рогата е тънка и голяма, първо леко отстрани, после нагоре. Тази структура на рога при отглеждането на говеда се нарича лирична. Гърбът на животните е доста широк и прав, а самият сандък е кратък. Вимето на кравата на Ayshire е много силно изразено с характерна за млекодайните говеда, с форма на чаша. Нипелите са широко разположени, със среден размер.

5


Голямата популярност на тази порода големиговедата се определя от последователността на добива на мляко, което естествено е високо ценено в селското стопанство и млечната промишленост. Освен това съдържанието на соматични клетки е ниско в животинското мляко. Кравите са продуктивни както по отношение на доене, така и по отношение на прокредирането от доста време. Те живеят много лесно и имат активен темперамент.