Ден за баня за котка

Ден за баня за коткаМного противоречия повдигат въпроса за измиване на домакотки. Някои смятат, че котката трябва да се измива на всеки 2-3 месеца, други предпочитат да не го правят изобщо. Котките са много чисти животни и могат да се грижат за себе си.

Ден за баня за котка


инструкция

1


Тези животни не миришат, те са в състояние да внимателноблизко и чисто. Но има такива породи котки, които просто се нуждаят от помощ по този въпрос, собственикът, например персийски котки. Те имат много пухкава вълна, а самите те са малко мързеливи, така че е необходимо да се измиват и да се гребе кожицата. Много експерти смятат, че котките трябва да се мият само в краен случай (ако котката е много мръсна).

2


Ако домашният любимец от ранна детска възраст не е свикнал с товавода процедури, а след това къпане за него ще бъде голям стрес. Ето защо, с котката в този момент е необходимо да се прилага много внимателно и любезно. Не можете да го избягате безразборно във вана или във вода. Така че тя ще стане още по-изплашена, а следващия път да се измие, ще бъде още по-трудно. Необходимо е да се успокои домашния любимец и по време на процедурата любвеобилно да се говори с него.

3


Преди къпане е необходимо да се приготвите предварителнокърпа, сапун или шампоан. Не можете да измиете котка с човешки шампоан! От това може да има дразнене на кожата. Подходящ само за специални шампоани от магазина за домашни любимци.

4


За да изберете оптималната температура на водата за къпане на домашен любимец, трябва да спуснете вътрешността на лакътя във водата (така че проверете водата на майката при къпане на децата).

5


Най-удобно е да се измие котката в басейна или в банята. Водата трябва да се излива така, че нивото да не се издига над корема, а краката да са здраво в дъното на басейна.

6


Шампоаните трябва да се разтварят във вода и леко да се счупят.пяна. Спокойно, опитвайки се да не плаши, постави домашния любимец във водата. Внимателно овлажнявайте косата, така че всичко да е добре напоено и леко да я масажирайте. След това, с лек душ спрей, трябва внимателно да измиете сапунена пяна.

7


След измиване животното трябва да бъде увито в кърпаи внимателно да се мокри вълна (кърпата трябва да бъде мека и абсорбира влагата добре). Накрая, косата ще изсъхне за около три часа. Не можете да изсушите косата на котка с сешоар!

8


Всяка котка след такава процедура се нуждае от грижата на своя собственик. Необходимо е да се наложи домашни любимци, да се лекува нещо вкусно, т.е. покажи му, че го обичаш.