Съвет 1: Как да се измие една възрастен котка

Съвет 1: Как да се измие една възрастен коткаВ грижите за котките има малко, което носи толкова малкоудоволствие, като измиване на животно. Добре е, че природата на котката е сравнително чиста, но понякога миенето е необходимо. Важно е да изберете правилните методи и средства за измиване.

Как да се измие една възрастен котка

Да се ​​мият котки трябва да се използват само такиваозначава, че са предназначени специално за това животно. Шампоаните, произведени за хора, имат малко по-различно съотношение на рН и изсушават кожата в котката. Шампоаните за кучета могат да съдържат вредни и дори опасни вещества за котките. При избора на шампоан е необходимо да опитате така, че домашните любимци да не дразнят миризмата си. Редката котка обича да мирише като лавандула шампоан - след измиване ще се опита да го оближе. Цитрусов аромат е по-добре дори да се опита да използва.

Как да държите котка докато миете

За да се къпете котка, най-добре е да я заредитевана или таза и здраво да вземете издраскването. Котките държат котетата си така. В очите на животното може да се капе ририк или минерално масло - това ще помогне да се избегне дразнене от сапун. Ако котката е възрастен и не се използва за къпане, задачата става малко по-сложна. Свикнали да се мият от ранна възраст, котките могат да понасят процедурата като неприятна, но неизбежна - те не се откъсват по време на измиване, а само изразяват неодобрението си, например съскане. Можете да поставите гумена подложка в контейнера за къпане. Една котка може да стои върху нея, дори да ухапе ноктите си. Чувствайки се под лапите на твърдата подкрепа, повечето котки се освобождават.

Как да се измие котка

Животинската кожа трябва да се навлажни с топла вода, тя е по-удобнаДа се ​​използва за този душ, така че водата не стига до котката в лицето. Ако шампоанът е добър, той бързо ще бъде сапун, дори когато котката не е много мокра. Също така е много лесно да се измие. Измиването трябва да бъде бързо, движенията на лицето - внимателно. Дългите къпане котки не харесват. Колкото по-дълго да сапун и изплакнете, толкова по-нетърпеливи се държат. Не забравяйте да затворите вратата на стаята, когато къпете котката, в противен случай тя може да избяга и да избяга. По-добре е да я заведете предварително. Банята трябва да се извършва бързо и ефективно - чудесно е, ако успеете да продължите в рамките на десет минути. Сапун вълна да извършва движения от ушите до опашката - особено ако се използва анти-блок шампоан. Изплакнете от гърба на врата. Penetula трябва да се опита да се измие възможно най-скоро - сапунката котка е хлъзгава и да я задържи неудобно. Когато измивате сапун, опитайте да не получите вода в лицето - животното ще се уплаши. След като сапунът е напълно измит, котката се отстранява от таза, вани и се увива в голяма кърпа. Изсушаването на котка трябва да бъде внимателно, особено ако е с дълги коси - мократа вълна може лесно да бъде заразена с гъбички.
Съвет 2: Как да измиете котката във ванаКотките не трябва да се къпят често - те са способнисамочистете палтото с езика си. Но понякога къпането все още е необходимо и е много важно да се измие правилно, за да не се плаши, а резултатът е добър.

Как да се измие котка в баняКозината на котката е покрита с мазнини - тя се получава от подкожните мастни жлези. При къпане косата не е защитена от шампоана за известно време.

Да се ​​къпеш котка е необходимо, ако е във вълнаса открити паразити или са твърде мръсни, а понякога и за превантивни цели - например, ако животното е в контакт с други хора и съществува опасност от улавяне на бълхи.

Котките и котките с дълга коса често се нуждаятизмиване. Те са по-трудни за обличане и ако животното трябва да бъде изпратено на изложбата, то трябва да се мие, за да се създаде красив външен вид. Късовете котки се нуждаят от това не толкова често, а собствениците на сфинксовете в този план могат да бъдат завиждани.

Сапун, предназначен за мъж, котки за измиванетова е невъзможно поради разликата в киселинно-базовия баланс на кожата. Специални шампоани за косми по косата се освобождават в течна форма, в сухо прахообразно състояние, под формата на спрей. Течните средства се измиват най-добре, но не ги използват често - те могат да разрушат мастните жлези.

Сухите шампоани могат да бъдат истинско спасение,ако животното се страхува от водата. С тях процесът не е по-труден от смилането. Прахът се нанася върху вълната, задържан толкова дълго, колкото е посочено в инструкциите, а след това се отлепва с гребен. Използвайки спрейове, трябва да внимавате - котката може да се уплаши от звука на кутията.

Много по-проблематично е да се мият с течен шампоан, нопонякога не можете да правите без него. Преди да започне процедурата, котката трябва да бъде успокоена, задържана в ръце, погладена и разговаряна с нея. Някои котки не се страхуват толкова, че се намокрят, като звука на вода, изливаща се от кранчето.

Водата трябва да се излива във ваната, а не в таза,защото животното може да започне да се опитва да се измъкне от водата. В същото време лапите котка грабва ръба на таза и може да го преобърне. Нивото на водата трябва да бъде такова, че да достигне стомаха на котката, а температурата може да бъде проверена чрез спускане на собствения ви лакът там.

Поставете котката във ваната и накиснете косатасъбирали там вода, без да му позволяват да влезе в ушите ви. Препоръчително е да се проведе процедурата с асистент. Не е необходимо да се прилага много шампоан - толкова много пяна. Измийте косата на животното с масажиращи движения, внимателно изтръгнете от таза или маркуча със слабо водно налягане.

Извадете измитата котка от банята и я увийте в кърпа, накиснете я добре. Хавлиите за дългокосмести хора ще изискват няколко. Ако котката не се страхува от сешоар, можете да изсушите косата с нея.Съвет 3: Как да се къпе коткаВсеки знае как котките се страхуват от водата. Но в природата тези животни могат лесно да преодолеят водните препятствия. Домашните котки също ще се грижат за измиването без страх, ако ги привикнете към процедурите от най-нежна възраст.

Как да се къпе котка
инструкция

1


Преди да потапяте котката във водата, подгответе място. Необходимо е всичко необходимо. Кърпа, детергент, разсейващи играчки. В противен случай котката ще скочи, докато се отбиете.

2


Преди да измиете, трябва внимателно да гребете животните, да разглобявате всички колтуни. В противен случай, вълната пада. Ушите могат да се почистват със специален маслен агент, който след това се измива.

3


За да започнете да измивате, животното е най-доброто от тялото. Внимателно тази вода не попада в ушите, очите и носа. За сапун, най-вероятно е необходимо няколко пъти. За муцуната се прилага специален шампоан "без сълзи". Ако няма котка, можете да използвате дете.

4


Имайте предвид, че животно може да хване студено,Ако след баня се подава под тежест. Ето защо най-добре е да го избършете и да го подредите някъде на топло място, за да изсъхне. Сушилнята изсушава кожата, затова може да се използва само в изключителни случаи.Съвет 4: Как да измиете ботуши за суетВ момента велур обувки се радватувеличена популярност сред жените. Това се дължи на факта, че велур, за разлика от други материали, изглежда много оригинален, стилен и скъп. За съжаление, не винаги е възможно да предпазите ботушите от велур от мръсотия. За да сте сигурни, че те остават привлекателни за възможно най-дълго време, трябва да научите как да ги миете правилно.

Как да измиете ботушите на велур
инструкция

1


Ако ботуши силно замърсени и специални химични веществаозначава да се грижи за велур да не помогне. Разтворете основно малко количество препарат в топла вода. Вземете чист парцал от вискоза и внимателно почиствайте цялата мръсотия. След това първо изтрийте обувките с влажна кърпа и след това ги изсушете. втвърдявам ботуши и ги плискайте отвътре с плътно измазани вестници и го изсушете на стайна температура далеч от батерията.

2


За да премахнете петна от велур ботуши,специално предназначена за този инструмент или за обичайната училищна гума. Леко разтрийте замърсената зона с нея. Гумата не само премахва петна, но и повдига купчината, като по този начин освежава външния вид на велур.

3


Направете сапунен разтвор и добавете малко амоняк в съотношение 1: 5. Вземете четка с мека купчина, намокрете я в разтвор и внимателно я изчеткайте ботуши, Нанесете върху тях защитно водо-отблъскващо разпръскване, което трябва да се абсорбира в обувките, така че е по-добре да изпълните тази процедура вечер.

4


За да се отървете от блестящите петна, можете да използвате специално решение. Разредете амоняка с чиста вода в съотношение 1: 2. Приложете го ботуши и след това изплакнете с вода. Избършете със слаб разтвор на оцет (една чаена лъжичка есенция за 1 литър вода) и оставете да изсъхне.

5


Можете също така да измиете велур ботуши от замърсяване с помощта на специална пяна. Разклатете кутията и, като я държите във вертикално положение, нанесете малко пяна върху чиста гъба и я почиствайте с обувки. Избършете венеца с влажна кърпа, изчакайте да изсъхне и лекувайте със специална предпазна екипировка.