Какво означава лилавата котка?

Какво означава лилавата котка?Котките имат много зрелищни цветове. И един от тях е лилав. Той не принадлежи към броя на естествените цветове на котките: развъдчиците са го имали сравнително наскоро и само чистокръвните котки могат да се похвалят с лилави коси. Като правило те са британски или ориенталски.

Какво означава лилавата котка?

Как изглежда лилавата котка?

Цветът на козината на люляковата котка прилича на какаомляко: сиво с очевидно синкаво-розово оцветяване. Интензитетът на цвета може да варира, така че цветът на люляковите котки е разделен на три варианта: действителния люляк, лавандула и запалка изабела. Понякога котките с този цвят също се наричат ​​"платина". Котенцата обикновено се раждат с този цвят пътя сини котки с шоколад: за кожа този рядък и необичайни цветове от които се нуждаят, за да "се вписват в" рецесивен ген цвят шоколад, а също така отслабва рецесивен ген цвят, които имат сини котки. Чисто статистически комбинацията от рецесивни гени се среща само в 25% от случаите, така люлякови котенца в носилки са рядкост. И според специалистите по развъждане, за да получите люляк котенца в детската градина, трябва да провеждате развъдна дейност в продължение на около 10 години. Сега най-чистите котки, получени от холандски развъдчици, се смятат за най-зрелищните: те имат най-силно розов цвят на козината. Paw подложки, носа и устата на лилави ресни котки в цвят също е много подобен на цвета на косата, но сянката на своята малко по-различна: по-синкав. Котенцата се раждат със синкави сиви очи, но след това променят цвета си до постоянно жълт нюанс. Най-често това е богат меден тон, но понякога ирисът може да бъде оранжев или златист.

Пурпурни цветове

Цветът в люляк котки често е монофоничен. Сред ориенталките има понякога забелязани животни - с по-тъмни кръгли петна, разположени в цялото тяло. Британският лилав цвят е почти винаги хомогенен. Въпреки това, котенца маркировки могат да бъдат по тялото - петна или ивици, но тъй като бебето расте, те изчезват. В резултат на това тялото на лилаво котка не е единичен точица светлина и равномерно оцветена косми по цялата дължина. Меката подкосъм може да бъде малко по-лека, но това не трябва да се отразява на цялостния тон на палтото. Твърде контрастиращият подкосъм или неравен цвят на козината се счита за "цветен брак". Има и британски котки от мраморен лилав цвят - със симетрични, по-тъмни ленти, образуващи по раменете и обратно модел, наподобяващ пеперуда. Това е един от най-редките цветове на мраморните котки и тези животни изглеждат много необичайни и грандиозни. В документите за животното лилавото е означено с буквата "c", официалното му международно име е "Лилак" или "Лавандула".