Съвет 1: Как да подготвим куче за изложба

Съвет 1: Как да подготвим куче за изложбаПод състезанието за кучета се разбира състезаниекрасотата на животните. На това събитие важна роля играе появата на четиричасов домашен любимец, състоянието на здравето и как се движи. Резултатите от изложбата до голяма степен зависят от обучението на кучето.

Как да подготвим куче за изложба


инструкция

1


Ако собственикът на животното е новак в областта на кучетопървоначално трябва да присъства на няколко подобни събития. Това ще даде обща представа за това как се държат кучешките животновъди и техните домашни любимци по време на демонстрацията.

2


За да бъде кучето успешно на изложението,косата й трябва да бъде здрава, чиста, добре поддържана. Важно е дължината на козината да отговаря на стандартите за конкретна порода. Ако собственикът на кучето е проблематично да го скъса сам, по-добре е предварително да се свържете с фризьора, където животното ще получи приличен външен вид. В допълнение, професионалистът може да подчертае добродетелите или, обратно, да скрие недостатъците на кучето.

3


Обучение на приятел с четири крака за изложбатрябва да започне от 4 месеца. В същото време е необходимо да се създадат такива условия, че процесът на подготовка за изложбата да е приятна за него. Важно е да хвалите кучето и да го възнаграждавате с всякакви екстри.

4


На изложбата, такива характеристики катодинамиката и статиката на животното. Вниманието е съсредоточено върху движението му като цяло, правилността и последователността на пермутация на лапите и много други. В багажника експертите оценяват цялостния външен вид на кучето.

5


Кученцето трябва да бъде обучено да се движи наоколо за краткоКаишката е близо до левия крак в посока обратна на часовниковата стрелка в кръгла посока. Има смисъл да работите по десния рафт. Това е положение, при което предните лапи на животното стоят точно и на едно ниво, самото куче стои изправено нагоре, главата нагоре и задните крака са широко разположени и назад.

6


Кучето трябва да се научи как да се движи правилнотръс. За да направите това, поставете изложбата за животинска изложба и бързо ходете с него в права линия, като я държите близо до левия крак. Важно е да се уверите, че главата на кучето е повдигната.

7


Реставрирането на изложбената среда се улеснявашумни, претъпкани места. Ето защо се препоръчва периодично да се занимавате с куче в парка. Освен това е необходимо да се свикне домашния любимец да му позволи да изследва очите и зъбите, да докосва главата, гърдите, гърба, лапите. Ухапването на животното е показано със затворена уста, но с отворени устни.

8


Собственикът на кучето трябва да помни, че на шоуто тойвинаги трябва да се изправите пред експертите, без да възпрепятствате домашния си любимец. В допълнение, животните винаги трябва да са на разположение на експертното око, дори ако животните са ангажирани в определен момент от друго куче.
Съвет 2: Как да използвате добавката "Gelakan Darling" за кучетаКомплексна подготовка "Гелакан Дарлинг"(Страна на произход - Чехия) е специално предназначен за лечение и профилактика на заболявания и травми на опорно-двигателния апарат при възрастни кучета. Съществуват няколко вида на "Gelakana", всеки със своя уникален състав постига целта си: да расте здраво кученце, подготвя кучето на шоуто, за да се предотврати отслабване на женските тялото по време на бременността и кърмещи кучета.

Активните и големи кучета са особено загрижени за съвместната грижаАктивни вещества на лекарството

Основата на "Gelakan" е хидролизатколаген, който възстановява съединителната тъкан на хрущяла, костите и сухожилията. Витамин С стимулира абсорбцията на колаген хидролизат, а витамин Е помага да се образуват колаген и еластинови влакна от съединителната тъкан.
В сухата храна дори най-високият клас не съдържа всички необходими минерали и витамини. За да поддържате здравето на кучето, имате нужда от специализирани ветеринарни лекарства.
Натриевият селенит има защитна функция приревматоидни заболявания. Калцийът е основата на костите, а магнезият помага за усвояването на калций. Фосфорът нормализира обмяната на енергия и поддържането на живота на тялото.

Превенцията е по-добра от лечението

"Gelakan Darling" се бори с причината за болестта- разрушена хрущялна тъкан. Той е ефективен при различни заболявания на сухожилията, остеохондроза, остеопороза, нарушена мобилност на ставите, наранявания на крайниците. Лекарството е в състояние частично да поправи повредената повърхност на тазобедрените стави поради дисплазия. Това премахва постоянната болка и подобрява качеството на живот на животното. След операциите "Gelakan Darling" се използва за най-бързо изцеление на рани. Ветеринарните лекари съветват редовно да дават наркотика за превантивни цели, за да поддържат кучето възможно най-дълго и активно. Ако това не стане своевременно, тогава трябва да започнете да приемате първите признаци на заболяването, за да не пропуснете времето. Възстановяването на съединителната тъкан е бавно, така че не чакайте резултатите преди два-три месеца след началото на процедурата.

Как да приложите наркотика?

За да започне приемането "Gelakan Darling" следваизчислете дозата за конкретно куче. В зависимост от теглото на кучето ежедневно къща ще варира от 0.13 до смърт нож до 3 лъжички. Лекарството се въвежда в хранителния режим на животно с една осма от дневната доза. По време на седмицата на приемане трябва постепенно да достигне дневна доза от "Darling Gelakan" .Преди като прахът трябва да бъде напълно разтворен във вода. Може да се добави към обикновена храна или да се даде като напитка с много вода. Ако кучето отказва да вземе лекарство, е необходимо да се намали дозата, за да свикне с новия вкус, а след това се увеличи върне към нормалното отново. Когато приключи отказ може да се добави разтвор половина на "Gelakana" една чаена лъжичка мед.
Минималният препоръчителен курс за приемане на Gelakan Darling е 2 месеца. Курсовете трябва да се повтарят 2-3 пъти годишно. В специални случаи е възможно продължителното прилагане на лекарството.
Тъй като "Gelakan Darling" е напълно балансирано лекарство, то не може да се комбинира с други витамин-минерални комплекси, така че животното да няма свръхдоза.

Съвет 3: Как да поставя куче на състезаниетоПридобиване на чистокръвно куче, много собственициочакват да го представят за участие в конкурси и изложби. Наградите, получени от тях, са най-доброто доказателство, че екстериорът на домашния любимец отговаря на стандартите за породата. Но за да може кучето да демонстрира екстериора си, е необходимо да го подготви за участие в такива състезания.

Как да изложим куче на състезанияПодготовка за оценка на екстериора

Подготовка на чистокръвно кученце за участие визложения и състезания трябва да започне от самото детство. Тъй като тези дейности винаги са претъпкани и шумни, от ранна възраст, след като сте започнали тренировъчна и тренировъчна програма с кученце, да го привикате към обществото на други кучета и хора. Това ще му помогне да преодолее естественото вълнение и да не бъде нервен в състезанията. В тренировъчната програма трябва да се включи командата "Показване на зъбите", това е необходимо, защото на изложението кученцето трябва да провери дали млечните зъби са се променили и как се е образувала ухапването. За да изпълни тази команда, кучето трябва да бъде засадено и държи долната челюст с дясната си ръка, а горната - с дясната си ръка, да произнесе командата и палците, леко натискане, за да раздели челюстите си. Не забравяйте да насърчите кучето деликатес. Преди състезанието, не забравяйте да донесете външния вид на кучето в съответствие с изискванията на стандарта за породата. Сега е позволено да не се режат ушите и опашката, дори ако това се отразява в описанието на породата. Но, разбира се, в декоративни условия, неразвити кучета губят до тези, които напълно отговарят на традиционните стандарти. Използвайте за изложби специални каишки, леки, меки и красиви. Забранено е поставянето на кучета в колани или строги яки.

Движение на пръстена и изложбена стойка

Да изпълни тези два важни елемента на програматакучето също трябва да бъде подготвено предварително. Когато джогинг около пръстена на кучето трябва да бъде в търсенето, така че собственикът е по-добре да бъде в публиката до пръстена. Когато собственикът взема кучето сам на ринга, за да може да покаже "по време на работа" по периметъра на пръстена са разположени на членовете на семейството, които име пълна куче, тъй като подходи. Но тъй като е доста трудно да се организира по-добре е, ако можете да науча кученцето си да "търси" не от звука на гласове и звука на свирката, на който той ще отговори и на двама под земята. Тези свирки да позволяват на зрителите да чуят звука си, кучето, когато се движат около пръстена винаги ще бъде в добра форма и ще бъде в състояние да се покаже в най-благоприятната svete.Pravilno избран и изложба предварително отпадъците щанд ще помогне скрие някои дребни недостатъци в най-благоприятната светлина за представяне на всички достойнството на екстериора на вашето куче. В този случай трябва да се разглежда ъгли на предните и задните крака, леко извита линия на врата и гърба. За да тествате тази статична позиция, използвайте командата "Рейка" и я оправяйте с лечението. Започнете закрепване куче мускулна памет, като го държите в това положение за няколко секунди, след което периодът от време, следва да бъде удължен до 3-5 минути.
Съвет 4: Показване на куче: обучениеКуче шоу - важно събитие в животачистокръвен домашен любимец, само след получаване на положителна оценка от експерт на вашия домашен любимец с право могат да участват в създаването на потомство. Ако не разполагате с контакт със селекционера компетентно да се подготви за изложбата, ще научите много за това.

Куче шоу: тренировкаВлизане в кучето

Изложба на кучета е необходима за избора на най-добритепредставители на породата. Когато се присъжда положителна оценка, не по-малко от "много добър", кучето може да се използва при разплод. За да участвате в изложбата, вашият домашен любимец трябва да има документи за произхода, изготвени в рамките на всяка киноложка общност (RKF, SCOR и др.). Трябва да посетите изложенията под егидата на тази организация.

Можете предварително да се регистрирате за изложениетоорганизаторите или в краен случай можете да идвате директно на събитието, като заплатите таксата на място. Но в последния случай трябва да сте сигурни, че имате всички необходими документи в ръцете си, обикновено родословие или кученце, сертификат от ветеринарен лекар, в някои случаи са получили дипломи от изложби. Пълният списък трябва да бъде намерен в определен клуб, защото изискванията могат да варират в зависимост от породата и киноложката общност.

Ако е налице, всички наличнипрепоръчително е да попитате селекционера на вашето куче, то той най-добре може да ви обясни всички нюанси, да ви помогне при подготовката и показването на кучето на изложбата.

Работа с кучета, научете как да се показвате

Ако сте загубили контакт със селекционера, виеМоже да се наложи да разберат науката изложба събитие, което е до голяма степен шоу. Това се проявява често в оценката, уви, най-куче въвличане и неговата професионална дисплея на ринга от външните качества като породата на животното. Дори грамотен порода разглеждане на тези компоненти на изложбата не е на стойност намалена.

Показването на домашния любимец е най-добре възложенопрофесионален манипулатор, или имате по-рано присъстват съответните курсове и да научат всички трикове на панаира с кучето, когато да отидат в пръстена, къде, как да се сложи едно куче като нея да тече и кога да напусне ринга.

Важно е да можете да демонстриратеинтерес, концентрация, дейност на домашния любимец, съответната щанд на изложението, родови движения по време на състезанието. Кучето трябва да покаже спокойна реакция за изследване на зъбите, ушите, усещането за тялото, тестването на тестисите (при мъжете). Учебникът за курсове днес се организира с много киноложки клубове.

Grumming куче: подготовка за изложба

Ако кучето ви принадлежи към порода с комплекс(пъдпъдъци, шотландски териери, шнауцери и т.н.), не можете да избягвате да посещавате магазина. Регистрирайте се по-добре преди да направите прическа и стил в салона. Ако се нуждаете от обикновена прическа за вашата порода, можете да подготвите кучето за шоуто сами, като сте го изкъпали предишния ден и го срежете преди самия пръстен.

Не се препоръчва да се използва за изложбаметоди за поддържане: за редица експерти наличието на химия на кучето е сериозен недостатък, няма възможност за оценка на качеството и структурата на вълната. Позволявайте по време на полагане, помогнете си само с пистолет за пулверизиране с чиста вода. Можете да разберете точно коя подстригване и стилизиране вашият домашен любимец се нуждае от пръстена, отново в кучешки клуб или в подробното описание на породата, но в този случай ще ви трябва издание с картинки.

Пристигане в изложбата

Директно към изложбата на кучета, в допълнение къмдокументи, трябва да донесете гребен за вашия домашен любимец, да смените обувките си, ако сте манипулатор. Ще ви е необходим и пръстен (специално каишка за пръстена), може да се закупи на самата изложба, винаги има организирани продажби на необходимото оборудване.