Как да се хранят с чихуахуа

Как да се хранят с чихуахуаЧихуахуа, като всяко куче, е месоядноживотни. Но това не означава, че трябва да го храните само с месо. Дори и в дивата природа, много хищни животни радостно допълват храната си с плодове, плодове и други зеленчукови храни.

Чихуахуа храна

Какво трябва да бъде храната на Чихуахуа

За организма Чихуахуа е свикнал с режима, за да се храникучето се нуждае по едно и също време. Това допринася за правилното функциониране на храносмилателната система. Кучето за възрастни трябва да се хранят два пъти дневно, сутрин и вечер. Препоръчително е да не захранвате домашния любимец за нощта. По-добре е да давате храна на всеки дванадесет часа. Например, закуска в 8 часа сутринта и вечеря в 20:00 часа. Възрастните кучета се хранят den.Dlya веднъж при изчисляването на размера на емисията, правилото - 50-80 грама храна на 1 кг тегло на кучето. Можете да нахраните Chihuahua като готови кучешки храни и естествена храна. Изготвен храни е по-удобно, тъй като тяхната структура е предназначена да отговори на всички нужди на животното. Но въпреки всички предимства на храната на магазина, много собственици предпочитат да нахранят кучетата си с естествена храна.

Как мога да нахраня Chihuahua

Базата за хранене на Чихуахуа трябва да бъде животнопротеин (това е около две трети от диетата). Протеините се намират в птиче месо, говеждо месо, риба, млечни продукти, яйца и др. Преди да дадете домашното говеждо или телешко месо - то трябва да се затопли с вряла вода. Месото от домашни птици и риба трябва да се вари и да се почисти от кожата и костите. Пилето и яйцата могат да се дават чихуахуа не повече от веднъж седмично, а рибата не е повече от два пъти. В храната на кучето е полезно да се добавят млечни продукти. Те съдържат калций, йод и калий - вещества, необходими за организма на чихуахуа. Но млякото в чиста форма не трябва да се дава, при повечето възрастни кучета той не се абсорбира. Вместо мляко, моля, вашият домашен любимец с кефир, заквасена сметана или нискомаслено извара. Можете също така да давате сирене и кисело мляко. От зеленчукова храна в диетата на чихуахуа трябва да присъстват зеленчуци и зърнени храни. От кората трябва да се вари каша (ориз, елда, царевица). Добавете месото към завършената овесена каша и налейте малко маслинено или слънчогледово олио на върха. От зеленчуци, за да се хранят кучетата домати, краставици, тиквички. Много полезни моркови. Зеленчуците трябва да бъдат варени или настъргани.

Не можете да нахраните Chihuahua

Чихуахуа противопоказа следните продукти:• риба или мазни риби (могат да се хранят само с морска риба, но не и с половинки) • свинско месо • пушени и колбасни продукти • риба и консерви от месо, предназначени за хора; • осолени, сладки, пикантни, кисело • печено и мазни • ядки, зеле, бобови растения, чушки. Храната за чихуахуа не трябва да е прекалено студена или прекалено гореща. Ако е необходимо, той трябва да се охлади или да се затопли до стайна температура.