Как да се измие една персийска котка

Как да се измие една персийска коткаОбикновено котките се грижат за себе сихигиена. Но с чистокръвни животни, проблемът е повече - за да изглежда домашния любимец зрелищно, трябва постоянно да се грижите за него. Особено се отнася до персийските котки, притежаващи дълъг гъст палто. Правилното миене влияе добре на външния вид на персите, прави вълната им мека, пухкава и красива.

Как да се измие една персийска котка


Ще ви трябва
  • сешоар, мека голяма кърпа, дълбок басейн или бебешка вана, четка за коса за гъста коса, специален шампоан за котки, витаминизиран спрей
инструкция

1


персийски котка Не е нужно да се къпете твърде често - докато вървитезамърсяване, това обикновено се прави на всеки 3-4 седмици. Некастрирани възрастни котки почистват малко по-често - поради секретите на мастните жлези, разположени в основата на опашката, козина му ще загубят добре поддържан външен вид. Също така трябва да се веднъж на всеки 2-3 седмици, за да се къпят белите котки, които държат кожа сняг белота.
Как да се измие котка

2


Поставете животното в дълбок басейн или в детска градинабаня, а ако не са - в обикновена вана, като постави мека кърпа на дъното й, така че лапите да не напускат и котката да не се уплаши. По-добре е, ако ще ви помогнат - един човек държи и успокоява домашния любимец, а вторият изплаква и изплаква вълната. Водата не трябва да бъде прекалено хладна, така че котката да не улавя студ или горещо - по-добре е приятно топло.
как правилно да се измие котка

3


Уверете добре космите на котката, сложете ги на дланта сиСпециален шампоан и го нанесете върху вълната, като я омесете в посока на растеж. Места, които са замърсени по-силно от останалите (лапи, опашка, гръден кош, главата), трябва да се мият по-внимателно. Много внимателно изплакнете водната муцуна, като обърнете внимание на назолабиалните гънки. Опитайте се да не получите сапун в ушите, очите и носа на котка.
как можеш да наречеш персийска котка момче

4


Изплакнете пяната добре чрез изплакване на козината. Шампоан трябва да се измива всеки път, без значение колко пъти сапун котка, Движението на душа не трябва да бъде остра, а налягането на водата е твърде силно. След измиване, обвийте котка кърпа, потупвай косата и послеизсушете го със сешоар (за звука на сешоар е по-добре да свикнете с животното от ранна възраст), като го държите не толкова близо, за да не изгорите домашния любимец. Бъркането на косата може да бъде както преди изсушаване, а по време на това, основното нещо - направете го в посока на растежа на косата. При сушене, напротив, дръпнете косата срещу растежа на косата.
как да измиеш котка

5


Ако сте направили всичко правилно, заден след измиването козината на котката ще се утаи и ще стане блестяща и копринена. След това може да се третира със специални продукти за грижа, които могат да бъдат закупени в магазин за домашни любимци.
как да измиете ушите на котките